Âşık Veysel'i anma gecesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.11.2022 - 15:07, Güncelleme: 20.11.2022 - 15:07
 

Âşık Veysel'i anma gecesi

Âşık Veysel'i anma gecesi
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÂŞIK geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Veysel Şatıroğlu, Antalya'da opera sahnesinde 'Dostlar Beni Hatırlasın' konseriyle anıldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), hayatta olmayan halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nu sevenleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir araya getirdi. 'Dostlar Beni Hatırlasın' adlı anma konserinde orkestrayı şef Ahmet Murat Gedikli yönetirken, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları mezzo-soprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Serkan Kocadere, piyanist Tuğçe Dağlı ile bağlama sanatçısı Alper Kıraç solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı. ESERLERE ORKESTRA EŞLİK ETTİ Konserde opera sanatçıları Mezzo-soprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Serkan Kocadere, Âşık Veysel'in zihinlere yerleşmiş şiirleri ve hikâyelerini yorumladı. Demet Emen kemanıyla, Tuğçe Dağlı piyanosu, Alper Kıraç bağlaması ile eserlere yol verdi, orkestra da eşlik etti. Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya gelen, 7 yaşında çiçek hastalığına yakalanması sonucu gözlerini kaybeden, şiirler yazan, babasından kalma bağlamayı çalmayı öğrenince de besteler yapan Âşık Veysel Şatıroğlu anısına gerçekleşen konsere izleyici ilgisi yoğun oldu. SANATÇILARA ALKIŞ YAĞMURU Türk edebiyatına kazandırdığı eserleriyle gönüllere taht kuran Aşık Veysel Şatıroğlu'nun eserlerini opera dilinde seslendirerek izleyenlere duygu yüklü bir akşam yaşatan şef, orkestra üyeleri ve solist sanatçılar alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.(DHA) FOTOĞRAFLI
Âşık Veysel'i anma gecesi

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÂŞIK geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Veysel Şatıroğlu, Antalya'da opera sahnesinde 'Dostlar Beni Hatırlasın' konseriyle anıldı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), hayatta olmayan halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nu sevenleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir araya getirdi. 'Dostlar Beni Hatırlasın' adlı anma konserinde orkestrayı şef Ahmet Murat Gedikli yönetirken, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları mezzo-soprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Serkan Kocadere, piyanist Tuğçe Dağlı ile bağlama sanatçısı Alper Kıraç solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı.

ESERLERE ORKESTRA EŞLİK ETTİ

Konserde opera sanatçıları Mezzo-soprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Serkan Kocadere, Âşık Veysel'in zihinlere yerleşmiş şiirleri ve hikâyelerini yorumladı. Demet Emen kemanıyla, Tuğçe Dağlı piyanosu, Alper Kıraç bağlaması ile eserlere yol verdi, orkestra da eşlik etti. Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya gelen, 7 yaşında çiçek hastalığına yakalanması sonucu gözlerini kaybeden, şiirler yazan, babasından kalma bağlamayı çalmayı öğrenince de besteler yapan Âşık Veysel Şatıroğlu anısına gerçekleşen konsere izleyici ilgisi yoğun oldu.

SANATÇILARA ALKIŞ YAĞMURU

Türk edebiyatına kazandırdığı eserleriyle gönüllere taht kuran Aşık Veysel Şatıroğlu'nun eserlerini opera dilinde seslendirerek izleyenlere duygu yüklü bir akşam yaşatan şef, orkestra üyeleri ve solist sanatçılar alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.