Kızılay, Düzce’deki depremin ardından bölgede çalışmalara başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.11.2022 - 10:40, Güncelleme: 23.11.2022 - 10:40
 

Kızılay, Düzce’deki depremin ardından bölgede çalışmalara başladı

Kızılay, Düzce’deki depremin ardından bölgede çalışmalara başladı
DÜZCE, (DHA) - Düzce’nin Gölyaka ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında harekete geçen Kızılay, afetzedelere beslenme ve psikososyal destek verirken, geceyi dışarda geçirmek zorunda kalanlara da battaniye dağıtarak destek sağladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da depremin hemen ardından Düzce’ye geçerek çalışmaları bizzat koordine etti.    Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen, İstanbul ve Ankara’dan gibi birçok ilden de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay çok kısa bir sürede bölgede destek çalışmalarına başladı. Saat 04.08’de meydana gelen depremin ardından Kızılay’ın Düzce, Ankara, İstanbul Afet Müdahale Merkezleri ile Bolu, Zonguldak, Yalova ve Sakarya Şube Başkanlıklarından 100’den fazla uzman personeli bölgeye intikal etti. Bölge şubelerinden de yüzlerce Kızılay gönüllüsü Kızılay ekiplerine destek için sahaya çıktı.    BÖLGEDE 11 İKRAM ARACI BULUNUYOR   Kızılay, bölgede 11 ikram aracıyla geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara beslenme ve sıcak içecek desteği verdi. Vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için yoğun çaba sarf eden Kızılaycılar afetzedelere battaniye de dağıttı. Olası bir kan ve plazma ihtiyacına karşı ise Düzce Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin acil durum stokları takviye edildi.   “BARINMA, BATTANİYE VE GIDA HİZMETLERİMİZLE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”   Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür/CEO Dr. İbrahim Altan ve Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer, Düzce Merkez ilçesinde ve Gölyaka’da çalışmaları bizzat koordine ediyorlar. Genel Başkan Kınık yaptığı açıklamada, “Bu bölge depremlere ve sismik hareketlere aşina. Çok büyük bir panik havası yok. Afet müdahale planlaması çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Barınma, battaniye ve gıda gibi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Kızılay’ın halk sağlığı ekipleri de vatandaşlara psikososyal destek vererek afetin psikolojik etkilerini azaltmayı amaçlıyor.
Kızılay, Düzce’deki depremin ardından bölgede çalışmalara başladı

DÜZCE, (DHA) - Düzce’nin Gölyaka ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında harekete geçen Kızılay, afetzedelere beslenme ve psikososyal destek verirken, geceyi dışarda geçirmek zorunda kalanlara da battaniye dağıtarak destek sağladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da depremin hemen ardından Düzce’ye geçerek çalışmaları bizzat koordine etti. 

 

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen, İstanbul ve Ankara’dan gibi birçok ilden de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay çok kısa bir sürede bölgede destek çalışmalarına başladı. Saat 04.08’de meydana gelen depremin ardından Kızılay’ın Düzce, Ankara, İstanbul Afet Müdahale Merkezleri ile Bolu, Zonguldak, Yalova ve Sakarya Şube Başkanlıklarından 100’den fazla uzman personeli bölgeye intikal etti. Bölge şubelerinden de yüzlerce Kızılay gönüllüsü Kızılay ekiplerine destek için sahaya çıktı. 

 

BÖLGEDE 11 İKRAM ARACI BULUNUYOR

 

Kızılay, bölgede 11 ikram aracıyla geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara beslenme ve sıcak içecek desteği verdi. Vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için yoğun çaba sarf eden Kızılaycılar afetzedelere battaniye de dağıttı. Olası bir kan ve plazma ihtiyacına karşı ise Düzce Kızılay Bölge Kan Merkezi’nin acil durum stokları takviye edildi.

 

“BARINMA, BATTANİYE VE GIDA HİZMETLERİMİZLE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür/CEO Dr. İbrahim Altan ve Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer, Düzce Merkez ilçesinde ve Gölyaka’da çalışmaları bizzat koordine ediyorlar. Genel Başkan Kınık yaptığı açıklamada, “Bu bölge depremlere ve sismik hareketlere aşina. Çok büyük bir panik havası yok. Afet müdahale planlaması çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Barınma, battaniye ve gıda gibi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Kızılay’ın halk sağlığı ekipleri de vatandaşlara psikososyal destek vererek afetin psikolojik etkilerini azaltmayı amaçlıyor.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.