Bodrum mandalinasında hasat başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.01.2023 - 09:32, Güncelleme: 05.01.2023 - 11:03
 

Bodrum mandalinasında hasat başladı

Bodrum mandalinasında hasat başladı
  Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Bodrum mandalinası hasadı başladı. Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, rekoltenin 3 bin 500 ton civarında olmasını beklediklerini söyledi. Bitez, Ortakent-Yahşi, Türkbükü başta olmak üzere çok sayıda mahallede yetiştirilen kokusu ve aromasıyla fark yaratan coğrafi tescilli Bodrum mandalinasının hasat zamanı başladı. Rekoltenin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3 bin 500 ton civarında olmasının beklendiği bildirildi. Mandalina bahçelerinin inşaata yenik düştüğünü belirten Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, her geçen gün bahçe sayısını azaldığını söyledi. Bu yıl mandalina da pazar sıkıntısı yaşadıklarını belirten Melengeç, "Her ne kadar pazar ve manavlarda mandalinanın kilosu 10 liraya satılsa da üretici tarlada 5 liraya alıcı bulamıyor. Yerli mandalina dalında çok fazla beklemiyor, dökülüyor" dedi. Mandalina üreticisinin zor durumda olduğunu belirtip destek isteyen Melengeç, "Üretici yaptığı masrafın yarısını alamıyor. Hep birlikte üreticiye destek olmamız gerekiyor. Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ile geçen hafta 10 dönüm üzerinde arazisi olanlara tarım danışmanlığı yapılması için hem araç hem de ziraat mühendisi görevlendirilmesi için çalışma yapmayı planladık.  Başkanımız geçen sene de 'Ürünleriniz kalırsa sizi mağdur etmeyeceğiz' diye söz vermişti. belediyemizin de desteğiyle satışa yardımcı oluruz. Önümüzdeki ay mandalina festivali düzenlenecek, vatandaşlarımızdan üreticilerimize destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.(DHA) FOTOĞRAFLI    
Bodrum mandalinasında hasat başladı

 

Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Bodrum mandalinası hasadı başladı. Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, rekoltenin 3 bin 500 ton civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Bitez, Ortakent-Yahşi, Türkbükü başta olmak üzere çok sayıda mahallede yetiştirilen kokusu ve aromasıyla fark yaratan coğrafi tescilli Bodrum mandalinasının hasat zamanı başladı. Rekoltenin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3 bin 500 ton civarında olmasının beklendiği bildirildi.

Mandalina bahçelerinin inşaata yenik düştüğünü belirten Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, her geçen gün bahçe sayısını azaldığını söyledi. Bu yıl mandalina da pazar sıkıntısı yaşadıklarını belirten Melengeç, "Her ne kadar pazar ve manavlarda mandalinanın kilosu 10 liraya satılsa da üretici tarlada 5 liraya alıcı bulamıyor. Yerli mandalina dalında çok fazla beklemiyor, dökülüyor" dedi.

Mandalina üreticisinin zor durumda olduğunu belirtip destek isteyen Melengeç, "Üretici yaptığı masrafın yarısını alamıyor. Hep birlikte üreticiye destek olmamız gerekiyor. Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ile geçen hafta 10 dönüm üzerinde arazisi olanlara tarım danışmanlığı yapılması için hem araç hem de ziraat mühendisi görevlendirilmesi için çalışma yapmayı planladık.  Başkanımız geçen sene de 'Ürünleriniz kalırsa sizi mağdur etmeyeceğiz' diye söz vermişti. belediyemizin de desteğiyle satışa yardımcı oluruz. Önümüzdeki ay mandalina festivali düzenlenecek, vatandaşlarımızdan üreticilerimize destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.