50 yıldır Eğirdir Gölü'nde yelkenci yetiştiriyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.01.2023 - 15:24, Güncelleme: 10.01.2023 - 15:24
 

50 yıldır Eğirdir Gölü'nde yelkenci yetiştiriyor

50 yıldır Eğirdir Gölü'nde yelkenci yetiştiriyor
  Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir Gölü'nde 50 yıldır yelken sporcuları yetiştiren Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, "Bugüne kadar 1000'den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı çok sporcumuz oldu" dedi. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Limanı'nda yelken sporcularını ziyaret etti. Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan'ın 50. yılını pasta keserek kutlayan Kaymakam Çelik, spora ve sporcuya katkılarından dolayı teşekkür etti. 50 yıldır Eğirdir Gölü kenarında yelken sporu ile ilgilendiğini ve sayısız sporcu yetiştirdiğini söyleyen Şeref Ağartan, "Bayağı zorlu zamanlar yaşadık bu 50 yıl süresince ama çok mutluyum. 50 yıla ulaştık. Sağ olsun kaymakamımız bugün törenle bize plaket verdi. Çok memnun oldum. Bu işler gönül işi. Eğirdir'i çok seviyorum. Eğirdir'de doğma büyüme birisi olarak Eğirdir Gölü'nün değerlenmesi açısından çocuklarımızın spor açısından yetişmesini çok istedim. Bu bakımdan hem Türkiye sporuna hem Isparta ve Eğirdir sporuna katkıda bulunmak istedim" dedi. Eğirdir'deki çocukları yelkenci yapmak için çok uğraştığını vurgulayan Şeref Ağartan, "Bugüne kadar 1000'den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı çok sporcumuz oldu. Madalyalar aldılar. İşte en son bir sporcumuz bir yarışta hata yapmasaydı milli takımdaydı. Milli takımın en iyilerinden biri olacaktı ama şansımız yaver gitmedi. Amacımız yine tekrar bir milli sporcu çıkarmak. Onun için mücadeleye devam ediyoruz. Gücümüz yaşamımız devam ettiği müddetçe bu işi devam ettireceğiz" diye konuştu. Yelken sporuna çok ilgi gösterildiğini ve bu durumun kendisini memnun ettiğini kaydeden Şeref Ağartan, şöyle dedi: "Daha başlangıçlarda bayağı zorlanıyorduk, yerimiz yoktu, teknelerimiz çok kötüydü. Yarış şartları çok sertti. Sağ olsun belediyelerimiz bize çok büyük destekler veriyor. Onlar olmasa zaten burada bu sporu yapmak mümkün değil. İleride de aynı şekilde yardımlarına devam edeceklerine inanıyorum. Yerimizin daha güzelleşeceği müjdesini veriyorlar. Gençlik Spor İl Müdürümüz daha iyi kaliteli bir alt yapının oluşması sonucunda bu yelken sporu Eğirdir'de gerçekten yerleşmiş olacak. İşte Türkiye çapında yarışlar düzenliyoruz. Dün dördüncüsünü yaptık. Optimus 'Altın Elma' yarışları beşincisini pandemi girdiği için yapamadık ama bu yıl düşünüyoruz. Bütün kulüpler istiyor. Eğirdir'i çok sevdiklerini bu sporun Eğirdir Gölü'nde çok güzel yapıldığını söylüyorlar. Onun için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye karar verdik." FOTOĞRAFLI
50 yıldır Eğirdir Gölü'nde yelkenci yetiştiriyor

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir Gölü'nde 50 yıldır yelken sporcuları yetiştiren Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, "Bugüne kadar 1000'den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı çok sporcumuz oldu" dedi.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Limanı'nda yelken sporcularını ziyaret etti. Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan'ın 50. yılını pasta keserek kutlayan Kaymakam Çelik, spora ve sporcuya katkılarından dolayı teşekkür etti. 50 yıldır Eğirdir Gölü kenarında yelken sporu ile ilgilendiğini ve sayısız sporcu yetiştirdiğini söyleyen Şeref Ağartan, "Bayağı zorlu zamanlar yaşadık bu 50 yıl süresince ama çok mutluyum. 50 yıla ulaştık. Sağ olsun kaymakamımız bugün törenle bize plaket verdi. Çok memnun oldum. Bu işler gönül işi. Eğirdir'i çok seviyorum. Eğirdir'de doğma büyüme birisi olarak Eğirdir Gölü'nün değerlenmesi açısından çocuklarımızın spor açısından yetişmesini çok istedim. Bu bakımdan hem Türkiye sporuna hem Isparta ve Eğirdir sporuna katkıda bulunmak istedim" dedi.

Eğirdir'deki çocukları yelkenci yapmak için çok uğraştığını vurgulayan Şeref Ağartan, "Bugüne kadar 1000'den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı çok sporcumuz oldu. Madalyalar aldılar. İşte en son bir sporcumuz bir yarışta hata yapmasaydı milli takımdaydı. Milli takımın en iyilerinden biri olacaktı ama şansımız yaver gitmedi. Amacımız yine tekrar bir milli sporcu çıkarmak. Onun için mücadeleye devam ediyoruz. Gücümüz yaşamımız devam ettiği müddetçe bu işi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Yelken sporuna çok ilgi gösterildiğini ve bu durumun kendisini memnun ettiğini kaydeden Şeref Ağartan, şöyle dedi:

"Daha başlangıçlarda bayağı zorlanıyorduk, yerimiz yoktu, teknelerimiz çok kötüydü. Yarış şartları çok sertti. Sağ olsun belediyelerimiz bize çok büyük destekler veriyor. Onlar olmasa zaten burada bu sporu yapmak mümkün değil. İleride de aynı şekilde yardımlarına devam edeceklerine inanıyorum. Yerimizin daha güzelleşeceği müjdesini veriyorlar. Gençlik Spor İl Müdürümüz daha iyi kaliteli bir alt yapının oluşması sonucunda bu yelken sporu Eğirdir'de gerçekten yerleşmiş olacak. İşte Türkiye çapında yarışlar düzenliyoruz. Dün dördüncüsünü yaptık. Optimus 'Altın Elma' yarışları beşincisini pandemi girdiği için yapamadık ama bu yıl düşünüyoruz. Bütün kulüpler istiyor. Eğirdir'i çok sevdiklerini bu sporun Eğirdir Gölü'nde çok güzel yapıldığını söylüyorlar. Onun için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye karar verdik."

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.