MAKÜ’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.01.2023 - 11:30, Güncelleme: 11.01.2023 - 11:30
 

MAKÜ’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.
Lavanta Tepesi Otel’de düzenlenen akşam yemeğine Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, il ve ilçedeki basın mensupları ile aileleri katıldı. Program Burdur basın tarihi konulu video gösterimi ile başladı. Daha sonra Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Tuncel konuşmasında salgın döneminde yazılı basının kan kaybettiğini, internet ve dijital yayıncılığın güç kazandığına dikkat çekti Yazılı basının sürdürülebilir olmasına değinen Tuncel, “Şunu itiraf etmek gerekirse bu salondakilerin pek çoğu haberleri cep telefonundan izliyor. Sosyal ağlarından takip ediyor. Bu bir realite. Ama bizler Taraşlı ailesine, Muharrem Tuncellere yüklediğimiz kağıdı bitirmeden dijital yayıncılığı da uyum sağlamanın entegre olmanın formüllerini arayış içerisindeyiz.” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise basın mensupları ile her zaman istişare halinde olduklarını söyledi. Rektör Korkmaz konuşmasında, “Bilgi ve düşüncelerinizi her zaman almaya devam edeceğiz. Bunlardan güç almaya devam edeceğiz. Bugün bu güçlü enerjiyi beraber yaşayalım. Özel bir gün olsun diye bu mesleğin duayenleri, hayatını bu mesleğe adamış, aramızdan ayrılmış çok değerli basın mensuplarımızın yakınları ve aileleri ile burada birlikte olmak istedik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından vefat eden gazetecilerin yakınları ile halen görev yapan basın mensuplarına Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel tarafından plaket takdim edildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.

Lavanta Tepesi Otel’de düzenlenen akşam yemeğine Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, il ve ilçedeki basın mensupları ile aileleri katıldı.

Program Burdur basın tarihi konulu video gösterimi ile başladı. Daha sonra Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Tuncel konuşmasında salgın döneminde yazılı basının kan kaybettiğini, internet ve dijital yayıncılığın güç kazandığına dikkat çekti Yazılı basının sürdürülebilir olmasına değinen Tuncel, “Şunu itiraf etmek gerekirse bu salondakilerin pek çoğu haberleri cep telefonundan izliyor. Sosyal ağlarından takip ediyor. Bu bir realite. Ama bizler Taraşlı ailesine, Muharrem Tuncellere yüklediğimiz kağıdı bitirmeden dijital yayıncılığı da uyum sağlamanın entegre olmanın formüllerini arayış içerisindeyiz.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise basın mensupları ile her zaman istişare halinde olduklarını söyledi. Rektör Korkmaz konuşmasında, “Bilgi ve düşüncelerinizi her zaman almaya devam edeceğiz. Bunlardan güç almaya devam edeceğiz. Bugün bu güçlü enerjiyi beraber yaşayalım. Özel bir gün olsun diye bu mesleğin duayenleri, hayatını bu mesleğe adamış, aramızdan ayrılmış çok değerli basın mensuplarımızın yakınları ve aileleri ile burada birlikte olmak istedik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından vefat eden gazetecilerin yakınları ile halen görev yapan basın mensuplarına Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel tarafından plaket takdim edildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.