Bu okullarda hayat var

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.01.2023 - 13:56, Güncelleme: 17.01.2023 - 13:57
 

Bu okullarda hayat var

Bu okullarda hayat var
    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde kaderine terk edilmiş eski köy okulları binaları, tadilatla 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü. Yenilenerek hayat bulan okullarda, çocuk, genç ve yetişkinler eğitim görüyor. HARABE HALDEYDİLER Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir zamanlar köy, bugün ise Konyaaltı İlçesi'nin mahallesi konumundaki Akdamlar ile Gökçam semtlerindeki harabeye dönüşmüş eski köy okulları, öğretmen lojmanları binaları 'Köy Yaşam Merkezi Projesi' kapsamında tadilata alındı. Güçlendirme ve çevre düzenlemeleri yapılan binaların iç ve dış cepheleri yenilendi, kullanılır hale getirildi. Eski Akdamlar ile Gökçam ilkokul binaları, restorasyon ve tefrişat ve dekorasyon işlemleri sonrası Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi'ne (KONHEM) teslim edildi. Müdür Nuray Uluçay, Köy Yaşam Merkezleri'ndeki hizmetleri ile ilgili şunları söyledi; MAHALLELİ ÇALIŞIYOR "7'den 70'e her yaş grubundan semt sakinleri 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülen eski okullarımızda farklı dallarda el sanatları çalışmaları kurslarına katılıyor. Çocuklar, gençler futbol, basketbol, voleybol gibi birçok sportif faaliyetlerde yer alıyor, satranç oynanıyor, müzik ve halk oyunlarını öğretiliyor. Anneler, büyükanneler de boş durmuyor, biçki-dikiş, basit ve makine nakış öğreniyorlar, gelinlik çağındaki kızlarına, torunlarına çeyiz hazırlıyorlar. Yetişkin kadın-erkekler bahçede fidan dikme, ağaç budama, sezme-meyve yetiştirme eğitimleri de alıyor." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Bu okullarda hayat var

 

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde kaderine terk edilmiş eski köy okulları binaları, tadilatla 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü. Yenilenerek hayat bulan okullarda, çocuk, genç ve yetişkinler eğitim görüyor.

HARABE HALDEYDİLER

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir zamanlar köy, bugün ise Konyaaltı İlçesi'nin mahallesi konumundaki Akdamlar ile Gökçam semtlerindeki harabeye dönüşmüş eski köy okulları, öğretmen lojmanları binaları 'Köy Yaşam Merkezi Projesi' kapsamında tadilata alındı. Güçlendirme ve çevre düzenlemeleri yapılan binaların iç ve dış cepheleri yenilendi, kullanılır hale getirildi.

Eski Akdamlar ile Gökçam ilkokul binaları, restorasyon ve tefrişat ve dekorasyon işlemleri sonrası Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi'ne (KONHEM) teslim edildi. Müdür Nuray Uluçay, Köy Yaşam Merkezleri'ndeki hizmetleri ile ilgili şunları söyledi;

MAHALLELİ ÇALIŞIYOR

"7'den 70'e her yaş grubundan semt sakinleri 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülen eski okullarımızda farklı dallarda el sanatları çalışmaları kurslarına katılıyor. Çocuklar, gençler futbol, basketbol, voleybol gibi birçok sportif faaliyetlerde yer alıyor, satranç oynanıyor, müzik ve halk oyunlarını öğretiliyor. Anneler, büyükanneler de boş durmuyor, biçki-dikiş, basit ve makine nakış öğreniyorlar, gelinlik çağındaki kızlarına, torunlarına çeyiz hazırlıyorlar. Yetişkin kadın-erkekler bahçede fidan dikme, ağaç budama, sezme-meyve yetiştirme eğitimleri de alıyor." (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.