Kurtarılan yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde güven içinde yaşıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.01.2023 - 16:36, Güncelleme: 21.01.2023 - 16:36
 

Kurtarılan yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde güven içinde yaşıyor

Kurtarılan yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde güven içinde yaşıyor
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince yapılan çalışmalar sonrasında satışı veya bulundurması yasak hayvanlar, ele geçirilmelerinin ardından getirildikleri Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda güven içinde yaşamlarını sürdürüyor. Antalya'da, önceki yıllarda yasa dışı yollarla getirilen belgesiz hayvanları operasyonla ele geçirip koruma altına alan DKMP ekipleri, bu canlıları hayvanat bahçesine teslim ederek güvenli yaşam sürmelerini sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na teslim edilen mısır yılanı, albino piton, Macaw papağanı, sultan papağanı, cennet papağanı, iguana gibi farklı ırklar, hayvanat bahçesindeki güvenli alanlarda özgürce yaşıyor. Son olarak DKMP ekiplerince yakalanan 13 sultan papağanı, 12 cennet papağanı, 1 Pakistan papağanı ile 6 saka kuşu, diğer kanatlılarla birlikte yaşamını sürdürüyor. Yasa dışı yollarla veya kaçak satışı yapılmaya çalışılırken ele geçirilen canlıların teslim edildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı Sorumlu Müdürü Aygül Arsun, yasa dışı ticareti yapılan canlıların başında kanatlılar ve sürüngenlerin geldiğini söyledi. Arsun, “Doğal yaşam parkımızda DKMP müdürlüğümüzün yasa dışı yollarda satışı yapılmaya çalışılırken yakalanan kanatlı türleri papağan gibi hayvanlar burada misafirimiz oluyor. Bu tür egzotik hayvanların gerek taşınırken, gerek bakılırken özel belgelere ihtiyaç var. Eğer bu belge yoksa DKMP canlılara el koyuyor. Bu şekilde bulunan veya yakalanan hayvanlar bizim himayemize getiriliyor, burada da bizim bakımımızda gözetimimizde yaşamını sürdürüyorlar" dedi. PRİMAT, SÜRÜNGEN VE KANATLILAR GELİYOR Genellikle primatlar ve sürüngenlerin yasa dışı satışının yapıldığını söyleyen Arsun, “DKMP'nın bu konuda çok sıkı çalışmaları ve denetlemeleri oluyor. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. En son papağanlar ve saka kuşları geldi. Ondan öncesinde de mısır yılanı, albino piton, üç yeşil maymun, bir Habeş maymunu hayvanat bahçemize getirilerek yaşamlarının sürdürülmesi sağlandı" diye konuştu. KANATLILAR HAYATLARINDAN MEMNUN Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, 15 türdeki 185 papağana da ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 135 türden 1500 civarında hayvanın barındığı hayvanat bahçesinde, taklit özellikleri ve renkli tüyleriyle papağanlar dikkati çekiyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kurtarılan yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde güven içinde yaşıyor

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince yapılan çalışmalar sonrasında satışı veya bulundurması yasak hayvanlar, ele geçirilmelerinin ardından getirildikleri Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda güven içinde yaşamlarını sürdürüyor.

Antalya'da, önceki yıllarda yasa dışı yollarla getirilen belgesiz hayvanları operasyonla ele geçirip koruma altına alan DKMP ekipleri, bu canlıları hayvanat bahçesine teslim ederek güvenli yaşam sürmelerini sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na teslim edilen mısır yılanı, albino piton, Macaw papağanı, sultan papağanı, cennet papağanı, iguana gibi farklı ırklar, hayvanat bahçesindeki güvenli alanlarda özgürce yaşıyor. Son olarak DKMP ekiplerince yakalanan 13 sultan papağanı, 12 cennet papağanı, 1 Pakistan papağanı ile 6 saka kuşu, diğer kanatlılarla birlikte yaşamını sürdürüyor.

Yasa dışı yollarla veya kaçak satışı yapılmaya çalışılırken ele geçirilen canlıların teslim edildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı Sorumlu Müdürü Aygül Arsun, yasa dışı ticareti yapılan canlıların başında kanatlılar ve sürüngenlerin geldiğini söyledi. Arsun, “Doğal yaşam parkımızda DKMP müdürlüğümüzün yasa dışı yollarda satışı yapılmaya çalışılırken yakalanan kanatlı türleri papağan gibi hayvanlar burada misafirimiz oluyor. Bu tür egzotik hayvanların gerek taşınırken, gerek bakılırken özel belgelere ihtiyaç var. Eğer bu belge yoksa DKMP canlılara el koyuyor. Bu şekilde bulunan veya yakalanan hayvanlar bizim himayemize getiriliyor, burada da bizim bakımımızda gözetimimizde yaşamını sürdürüyorlar" dedi.

PRİMAT, SÜRÜNGEN VE KANATLILAR GELİYOR

Genellikle primatlar ve sürüngenlerin yasa dışı satışının yapıldığını söyleyen Arsun, “DKMP'nın bu konuda çok sıkı çalışmaları ve denetlemeleri oluyor. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. En son papağanlar ve saka kuşları geldi. Ondan öncesinde de mısır yılanı, albino piton, üç yeşil maymun, bir Habeş maymunu hayvanat bahçemize getirilerek yaşamlarının sürdürülmesi sağlandı" diye konuştu.

KANATLILAR HAYATLARINDAN MEMNUN

Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, 15 türdeki 185 papağana da ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 135 türden 1500 civarında hayvanın barındığı hayvanat bahçesinde, taklit özellikleri ve renkli tüyleriyle papağanlar dikkati çekiyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.