İranlı ressamların eserleri Antalya'da

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.03.2022 - 14:03, Güncelleme: 24.03.2022 - 14:03
 

İranlı ressamların eserleri Antalya'da

İranlı ressamların eserleri Antalya'da
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - İRAN'ın ünlü sanat merkezlerinden Ghoghnoos Academy de ressam yetiştiren Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin eserleri Antalya'da sergileniyor. Fransa da yaşayan İran asıllı küratör Narsis Rafati, İranlı ressamların yağlıboya ve suluboya eserlerini Antalya'ya taşıdı. Özel bir galeri açılan 'İran'dan Antalya'ya Sanat Yolculuğu' adlı sergi, Antalyalı sanatçıların ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan galeri sahibi Şebnem Bahar, Fars sanatı ya da İran sanatının hat, edebiyat, mimari, resim, seramik ve dokumada dünya tarihinin en zengin miraslarına sahip olduğunu belirtti. Bahar, şunları söyledi; "İran asıllı Narsis Rafati'nin küratörlüğünü üstlendiği sergimizde İran Ghoghnoos Academy de Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin farklı konularda, farklı tekniklerde ürettiği resim çalışmaları yer aldı. Narsis Rafati, İranlı ressamların eserlerini birçok ülke de sergiledi. Antalya'da da galerimiz ev sahipliği yaptı. 31 İranlı sanatçının göz kamaştıran, rengârenk eserleriyle kültürler arası buluşmayı gerçekleştirmiş olduk. Son yıllarda İran sanatının ve tablolarının daha çok alıcı buldu ve 1950'li yılların aktif sanat ortamını yakaladı." FOTOĞRAFLI  
İranlı ressamların eserleri Antalya'da

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - İRAN'ın ünlü sanat merkezlerinden Ghoghnoos Academy de ressam yetiştiren Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin eserleri Antalya'da sergileniyor.
Fransa da yaşayan İran asıllı küratör Narsis Rafati, İranlı ressamların yağlıboya ve suluboya eserlerini Antalya'ya taşıdı. Özel bir galeri açılan 'İran'dan Antalya'ya Sanat Yolculuğu' adlı sergi, Antalyalı sanatçıların ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan galeri sahibi Şebnem Bahar, Fars sanatı ya da İran sanatının hat, edebiyat, mimari, resim, seramik ve dokumada dünya tarihinin en zengin miraslarına sahip olduğunu belirtti. Bahar, şunları söyledi;
"İran asıllı Narsis Rafati'nin küratörlüğünü üstlendiği sergimizde İran Ghoghnoos Academy de Mehran Yousefi'nin öğrencilerinin farklı konularda, farklı tekniklerde ürettiği resim çalışmaları yer aldı. Narsis Rafati, İranlı ressamların eserlerini birçok ülke de sergiledi. Antalya'da da galerimiz ev sahipliği yaptı. 31 İranlı sanatçının göz kamaştıran, rengârenk eserleriyle kültürler arası buluşmayı gerçekleştirmiş olduk. Son yıllarda İran sanatının ve tablolarının daha çok alıcı buldu ve 1950'li yılların aktif sanat ortamını yakaladı."

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.