Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.07.2022 - 16:19, Güncelleme: 15.07.2022 - 16:19
 

Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri

Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri
  Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Garnizon Şehitliği'nde başladı. Düzenlenen programa şehit yakınları, gaziler ve aileleri başta olmak üzere Vali Aydın Baruş, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Erginbaş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ardından İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından tüm şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için dua okundu. Daha sonra Vali Baruş ve katılımcılar şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktı. Ardından yapımı devam eden Millet Bahçesi içerisinde oluşturulan alanda 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Vali Baruş ve protokol üyeleri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdi. Fidan dikimi sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Baruş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 Temmuz tarihinin çok önemli olduğunu belirterek, 15 Temmuz 2016'da milletin, kendisini arkadan vurmak isteyenlere fırsat vermediğini söyledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Ulu Cami'de Mevlid-i Şerif programıyla devam edildi. Burada vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet mertebesine ulaşan şehitler ve gaziler için dualar edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen 15 Temmuz temalı fotoğraf ve kitap sergisini gezdi. FOTOĞRAFLI
Isparta'da 15 Temmuz etkinlikleri

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Garnizon Şehitliği'nde başladı. Düzenlenen programa şehit yakınları, gaziler ve aileleri başta olmak üzere Vali Aydın Baruş, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Erginbaş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ardından İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından tüm şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için dua okundu. Daha sonra Vali Baruş ve katılımcılar şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Ardından yapımı devam eden Millet Bahçesi içerisinde oluşturulan alanda 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Vali Baruş ve protokol üyeleri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdi. Fidan dikimi sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Baruş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 Temmuz tarihinin çok önemli olduğunu belirterek, 15 Temmuz 2016'da milletin, kendisini arkadan vurmak isteyenlere fırsat vermediğini söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Ulu Cami'de Mevlid-i Şerif programıyla devam edildi. Burada vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet mertebesine ulaşan şehitler ve gaziler için dualar edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen 15 Temmuz temalı fotoğraf ve kitap sergisini gezdi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.