İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI SAFA SÖNMEZ’DEN MİLLETVEKİLİ YASİN UĞUR’A SERT ELEŞTİRİ

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.09.2022 - 16:17, Güncelleme: 15.09.2022 - 16:18
 

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI SAFA SÖNMEZ’DEN MİLLETVEKİLİ YASİN UĞUR’A SERT ELEŞTİRİ

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez Bucak'ın kültürel miraslarından bir tanesi olan İncirhan'ın restorasyonu için sözler verip yıllardır bir çalışma yapmayan AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur'a seslendi.
Sayın Vekil, 20.10.2020 tarihinde yaptığınız basın açıklamasını paylaşıyorum;   "İncirhan'ının Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon projelerinin temini için Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce 28 Eylül 2020 tarihinde ihalesinin yapıldığını Kültür varlığı İncirhan'ımızın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımız devam ediyor. İhalesi yapılmasının akabinde 16.10.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Proje çalışmalarının tamamlanıp tarihi yapımızın restore edilmesiyle İncirhanı bölgemiz turizmine kazandırmış olacağız. Bölgemiz turizmine katkı sağlayacak olan projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum".   Yukarıdaki sözler sizin açıklamanızdan alınmış olup, Şimdi size hemşerilerimiz adına haklı olarak soruyorum, 16.10.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan İncirhan'ın restorasyon çalışmaları neden hala başlamadı?   Yoksa imzalandı diye bahsettiğiniz sözleşme hiç imzalanmadı mı ? İncirhan'ın önünden hiç geçmiyor musunuz? O halini görünce şahsen ben geçerken utanıyorum. Siz gelip geçerken utanmıyor musunuz ? Bucak'ta yapılan ve yapılacak diye bahsettiğiniz çalışmaların neden takipçisi olmuyorsunuz?   Sayın Vekil Yasin Uğur, sorduğumuz soruların cevabını vererek, bu halktan aldığınız oyun hakkını verin. En başta yapacağız dediğiniz vaatlerin takipçisi olup, çalışacağız diyerek hemşerilerimizden aldığınız oyların hakkını verin. Bucak'ın eserlerine sahip çıkacağız deyip, Bucak'ta turizme kazandırılacak onca yerden hiçbirisini faal hale getiremediniz. Bucak Halkına hakkettiği değeri geç de olsa verin ki yarın görev süreniz bittiğinde en azından son senenizde çalıştı diyebilelim.
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez Bucak'ın kültürel miraslarından bir tanesi olan İncirhan'ın restorasyonu için sözler verip yıllardır bir çalışma yapmayan AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur'a seslendi.

Sayın Vekil, 20.10.2020 tarihinde yaptığınız basın açıklamasını paylaşıyorum;

 

"İncirhan'ının Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon projelerinin temini için Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce 28 Eylül 2020 tarihinde ihalesinin yapıldığını Kültür varlığı İncirhan'ımızın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımız devam ediyor. İhalesi yapılmasının akabinde 16.10.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Proje çalışmalarının tamamlanıp tarihi yapımızın restore edilmesiyle İncirhanı bölgemiz turizmine kazandırmış olacağız. Bölgemiz turizmine katkı sağlayacak olan projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum".

 

Yukarıdaki sözler sizin açıklamanızdan alınmış olup, Şimdi size hemşerilerimiz adına haklı olarak soruyorum, 16.10.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan İncirhan'ın restorasyon çalışmaları neden hala başlamadı?

 

Yoksa imzalandı diye bahsettiğiniz sözleşme hiç imzalanmadı mı ? İncirhan'ın önünden hiç geçmiyor musunuz?

O halini görünce şahsen ben geçerken utanıyorum. Siz gelip geçerken utanmıyor musunuz ? Bucak'ta yapılan ve yapılacak diye bahsettiğiniz çalışmaların neden takipçisi olmuyorsunuz?

 

Sayın Vekil Yasin Uğur, sorduğumuz soruların cevabını vererek, bu halktan aldığınız oyun hakkını verin. En başta yapacağız dediğiniz vaatlerin takipçisi olup, çalışacağız diyerek hemşerilerimizden aldığınız oyların hakkını verin. Bucak'ın eserlerine sahip çıkacağız deyip, Bucak'ta turizme kazandırılacak onca yerden hiçbirisini faal hale getiremediniz. Bucak Halkına hakkettiği değeri geç de olsa verin ki yarın görev süreniz bittiğinde en azından son senenizde çalıştı diyebilelim.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.