İYİ Parti Milletvekili aday adayı Sönmez Boğazköyün sorunu neden çözülmedi diye sordu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 12.01.2023 - 16:25, Güncelleme: 12.01.2023 - 16:25
 

İYİ Parti Milletvekili aday adayı Sönmez Boğazköyün sorunu neden çözülmedi diye sordu

İYİ Parti Burdur Milletvekili aday adayı Safa Sönmez, Boğazköyde geçen yıl yaşanan su baskını dolayısı ile yazılı basın açıklaması yaparak neden bu sorunlar çözülmedi. Diye sordu.
Safa Sönmez yaptığı yazılı açıklamada “Geçtiğimiz yıl 30.12.2021 tarihinde Bucak İlçemize bağlı Boğazköyümüzde yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın bir kısmının ekili alanların, bir kısmının evleri, bir kısmının ise ahır ve hayvanları yapılamayan bent ve dere ıslah çalışmaları yüzünden zarar görmüştü. Ben ve arkadaşlarım geçen yıl su baskını olduğu saatlerde olay yerinde incelemeler yaptıktan sonra hiç bir ilgilinin olmadığı Boğazköyde gece geç saatlerde basın açıklaması yaparak ilgilileri uyarmıştık. Uzun zamandır kurak giden mevsim Allaha şükürler olsun son buldu. Yağışları bereket olan yağmur nihayet yağmaya başladı. Yıl 2023 Ocak ayı yer geçen yıl vatandaşlarımızın zarar gördüğü köyümüz Boğazköy. Manzara yukarıdaki resimlerde ortada. Ahırlar, hayvanlar onların samanı yani maalesef yine sular altında. Geçtiğimiz yıl yaşanan Boğazköydeki felaketten sonra DSİ müdürünü, AK Parti Yönetim Kurulunu yanına alıp basın mensuplarını toplayarak basın açıklaması yapan Burdur Milletvekili Yasin Uğur o zaman şunları söylemişti. “DSİ İl müdürümüz şu an yanımda bölgede incelemelerde bulunduk. Derhal kamulaştırma yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız zarar gören vatandaşlarımız ile görüştük. Boğazköyümüz'e Valilik, AFAD, DSİ tüm ekiplerimizi sevk ettik. Burada meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için seferber olduk” demişti. Şimdi buradan Sayın Vekile soruyorum. 1-Meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için Vekil maaşından devletin kasasına Bağış mı yaptın? 2- Yıl 2023 yine aynı yer aynı felaket vatandaş yine yaralı, yine hasar var bu yarayı sarmak için yine milletin vergilerinden aldığınız beytül maldan bu paralar ile ödenecek yazık günah değil mi? 3- Geçen yıl verdiğiniz sözü neden tutmadınız da yine aynı olay yaşandı? 4- Ankara'da kasıla kasıla Vekil koltuğuna oturmak yerine elzem olan bu projenin  akıbetini neden takip etmedin? Neden ilgili müdürlere sormadın? İş atıp sıkmaya gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz. Habire tribüne oynuyor göz boyuyorsunuz. Gerçeklerle yüzleşmiyor vatandaşlarımızın ve onların hakiki sorunları ile ilgilenmiyorsunuz. Boğazköy halkına hayvanlara, emeğe yazık günah değil mi? Şimdi yine devletin imkanları seferber olacak müdürler, işçiler, araçlar, harcanan mesai, mazot paraları bu milletin tüyü bitmedik yetimin hakkı değil mi? Vallahi pes ben kul hakkımı helal etmiyorum size. Bu hazinenin beytül malının parası babanın değil? Koskoca güneşli 7 ay geçen yazın, dere ıslah çalışmasını neden yapmadınız?” dedi.
İYİ Parti Burdur Milletvekili aday adayı Safa Sönmez, Boğazköyde geçen yıl yaşanan su baskını dolayısı ile yazılı basın açıklaması yaparak neden bu sorunlar çözülmedi. Diye sordu.

Safa Sönmez yaptığı yazılı açıklamada “Geçtiğimiz yıl 30.12.2021 tarihinde Bucak İlçemize bağlı Boğazköyümüzde yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın bir kısmının ekili alanların, bir kısmının evleri, bir kısmının ise ahır ve hayvanları yapılamayan bent ve dere ıslah çalışmaları yüzünden zarar görmüştü. Ben ve arkadaşlarım geçen yıl su baskını olduğu saatlerde olay yerinde incelemeler yaptıktan sonra hiç bir ilgilinin olmadığı Boğazköyde gece geç saatlerde basın açıklaması yaparak ilgilileri uyarmıştık. Uzun zamandır kurak giden mevsim Allaha şükürler olsun son buldu. Yağışları bereket olan yağmur nihayet yağmaya başladı. Yıl 2023 Ocak ayı yer geçen yıl vatandaşlarımızın zarar gördüğü köyümüz Boğazköy. Manzara yukarıdaki resimlerde ortada. Ahırlar, hayvanlar onların samanı yani maalesef yine sular altında. Geçtiğimiz yıl yaşanan Boğazköydeki felaketten sonra DSİ müdürünü, AK Parti Yönetim Kurulunu yanına alıp basın mensuplarını toplayarak basın açıklaması yapan Burdur Milletvekili Yasin Uğur o zaman şunları söylemişti.

“DSİ İl müdürümüz şu an yanımda bölgede incelemelerde bulunduk. Derhal kamulaştırma yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız zarar gören vatandaşlarımız ile görüştük. Boğazköyümüz'e Valilik, AFAD, DSİ tüm ekiplerimizi sevk ettik. Burada meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için seferber olduk” demişti. Şimdi buradan Sayın Vekile soruyorum.

1-Meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için Vekil maaşından devletin kasasına Bağış mı yaptın?

2- Yıl 2023 yine aynı yer aynı felaket vatandaş yine yaralı, yine hasar var bu yarayı sarmak için yine milletin vergilerinden aldığınız beytül maldan bu paralar ile ödenecek yazık günah değil mi?

3- Geçen yıl verdiğiniz sözü neden tutmadınız da yine aynı olay yaşandı?

4- Ankara'da kasıla kasıla Vekil koltuğuna oturmak yerine elzem olan bu projenin  akıbetini neden takip etmedin?

Neden ilgili müdürlere sormadın?

İş atıp sıkmaya gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz. Habire tribüne oynuyor göz boyuyorsunuz. Gerçeklerle yüzleşmiyor vatandaşlarımızın ve onların hakiki sorunları ile ilgilenmiyorsunuz. Boğazköy halkına hayvanlara, emeğe yazık günah değil mi? Şimdi yine devletin imkanları seferber olacak müdürler, işçiler, araçlar, harcanan mesai, mazot paraları bu milletin tüyü bitmedik yetimin hakkı değil mi? Vallahi pes ben kul hakkımı helal etmiyorum size. Bu hazinenin beytül malının parası babanın değil? Koskoca güneşli 7 ay geçen yazın, dere ıslah çalışmasını neden yapmadınız?” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.