Kar yağışı ve tipide 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.05.2022 - 10:26, Güncelleme: 10.05.2022 - 10:48
 

Kar yağışı ve tipide 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı

Kar yağışı ve tipide 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı
VAN'ın Bahçesaray ilçesindeki yaylada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 500 küçükbaşıyla mahsur kalan çoban, zor anlar yaşadı. Sürü, bölge halkının yardımıyla ağıla götürüldü. Van ve çevresinde gece saatlerinde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi'nin Düzbaşı mezrasında kar kalınlığı, 10 santimetreye ulaştı. Mahalleye bağlı yaylaya hayvanlarını otlatmaya getiren çoban, 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı. Çoban zor anlar yaşarken, sürü ise bölge halkının yardımıyla ağıla götürüldü. (DHA)      
Kar yağışı ve tipide 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı

VAN'ın Bahçesaray ilçesindeki yaylada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 500 küçükbaşıyla mahsur kalan çoban, zor anlar yaşadı. Sürü, bölge halkının yardımıyla ağıla götürüldü.

Van ve çevresinde gece saatlerinde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi'nin Düzbaşı mezrasında kar kalınlığı, 10 santimetreye ulaştı. Mahalleye bağlı yaylaya hayvanlarını otlatmaya getiren çoban, 500 küçükbaşıyla mahsur kaldı. Çoban zor anlar yaşarken, sürü ise bölge halkının yardımıyla ağıla götürüldü. (DHA)


 

 

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.