KARACAÖREN 2 BARAJINA 115 BİN SAZAN YAVRUSU SALINDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 28.07.2022 - 21:02, Güncelleme: 28.07.2022 - 23:10
 

KARACAÖREN 2 BARAJINA 115 BİN SAZAN YAVRUSU SALINDI

BURDUR Valisi Ali Arslantaş'ın katılımıyla gerçekleşen programda ‘Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Karacaören 2 Baraj gölüne 115 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
Karacaören 2 baraj gölünde başlatılan ‘Balıklandırma Projesine’ Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Burdur Milletvekilleri  Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, kurum yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Burdur’da bu yıl ilk Karacaören 2 Baraj gölüne 115 bin balık salındı. 2022 yılı içerisinde Burdur genelinde toplam 21 su kaynağına 613 bin yavru sazan balığı bırakılacağını belirten Vali Arslantaş, balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu belirterek, vatandaşlarımız tarafından avlanma zamanı, yasaklar ve kurallara uyma noktasında hassasiyet beklediklerini vurguladı. Programın devamında Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol üyeleri tekneyle Karacaören Barajında inceleme gezisi yaptı. Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde üretilen yavru sazan balıklarından, 2021 yılı içerisinde Burdur'da 13 su kaynağına 712 bin yavru sazan balığı bırakılmış, 2022 yılı içerisinde ise 21 su kaynağına toplam 613 bin yavru sazan balığı bırakılacak. BURDUR’DA 5 YILDA 1 MİLYON 500 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ Burdur genelinde 5 üretim amacı ile kiralanmış göl ve baraj göllerinde 45 teknede 124 avcı ticari olarak balıkçılık yaparken son beş yılda 92 bin kilo balıktan 1 milyon 500 bin Tl’ katma değer sağlandı. ‘Balıklandırılması Projesi’ ile ticari avcılığın geliştirilerek, halkın daha kolay ve kaliteli proteine ulaşmasını sağlamak, ayrıca göletlerin balıklandırılarak sportif amaçlı avcılığı geliştirilmesi sağlanacak. ‘Balıklandırılması Projesi’ kapsamında 2022 yılı içerisinde Burdur’da su kaynaklarına bırakılan yavru balıklar iki yıl içerisinde büyüyerek avlanır duruma geldiğinde 8 milyon Tl’lik bir katma değer sağlayacağı belirtilirken sazan için avlanma boyunun 40 santimetre olduğu belirtildi.   
BURDUR Valisi Ali Arslantaş'ın katılımıyla gerçekleşen programda ‘Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Karacaören 2 Baraj gölüne 115 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Karacaören 2 baraj gölünde başlatılan ‘Balıklandırma Projesine’ Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Burdur Milletvekilleri  Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, kurum yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Burdur’da bu yıl ilk Karacaören 2 Baraj gölüne 115 bin balık salındı. 2022 yılı içerisinde Burdur genelinde toplam 21 su kaynağına 613 bin yavru sazan balığı bırakılacağını belirten Vali Arslantaş, balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu belirterek, vatandaşlarımız tarafından avlanma zamanı, yasaklar ve kurallara uyma noktasında hassasiyet beklediklerini vurguladı. Programın devamında Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol üyeleri tekneyle Karacaören Barajında inceleme gezisi yaptı.

Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde üretilen yavru sazan balıklarından, 2021 yılı içerisinde Burdur'da 13 su kaynağına 712 bin yavru sazan balığı bırakılmış, 2022 yılı içerisinde ise 21 su kaynağına toplam 613 bin yavru sazan balığı bırakılacak.

BURDUR’DA 5 YILDA 1 MİLYON 500 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ

Burdur genelinde 5 üretim amacı ile kiralanmış göl ve baraj göllerinde 45 teknede 124 avcı ticari olarak balıkçılık yaparken son beş yılda 92 bin kilo balıktan 1 milyon 500 bin Tl’ katma değer sağlandı. ‘Balıklandırılması Projesi’ ile ticari avcılığın geliştirilerek, halkın daha kolay ve kaliteli proteine ulaşmasını sağlamak, ayrıca göletlerin balıklandırılarak sportif amaçlı avcılığı geliştirilmesi sağlanacak.

‘Balıklandırılması Projesi’ kapsamında 2022 yılı içerisinde Burdur’da su kaynaklarına bırakılan yavru balıklar iki yıl içerisinde büyüyerek avlanır duruma geldiğinde 8 milyon Tl’lik bir katma değer sağlayacağı belirtilirken sazan için avlanma boyunun 40 santimetre olduğu belirtildi.   

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.