Kaş'ta yağlı güreş düzenlenecek

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.05.2022 - 10:17, Güncelleme: 25.05.2022 - 10:36
 

Kaş'ta yağlı güreş düzenlenecek

Kaş'ta yağlı güreş düzenlenecek
NTALYA'nın Kaş ilçesinde 15 yıl aradan sonra yağlı güreş düzenlenecek. Kaş'ta Türkiye'nin ünlü pehlivanları yeşil çayırda mücadele edecek. Kaş Belediyesi tarafından bundan sonra geleneksel hale getirilecek olan Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri düzenlenecek. Kaş'ta en son yağlı güreş 2007 yılında Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenmişti. 15 yıl aradan sonra düzenlenecek olan Kaş Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 28 Mayıs Cumartesi günü Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Futbol Stadı'nda yapılacak. Güreşlere aralarında Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Osman Aynur, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen, Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüşalan, Nedim Gürel, Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu ve Yıldıray Akın'ın da bulunduğu 60 başpehlivan, 70 başaltı pehlivanı olmak üzere değişik boylarda 800'e yakın pehlivanın katılması bekleniyor. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Düzenleyeceğimiz Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri ile Kaşlı hemşehrilerimizi, yöredeki güreş severleri ata sporumuz olan yağlı güreşlerle buluşturuyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğiz. Ancak bu ilk olmayacak. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşlerini geleneksel hale getireceğiz. Güreşlerimizde Türkiye'nin tüm ünlü başpehlivanları çayıra çıkacak. Bir güreş şöleni yaşanacak. Tüm güreş severleri, Kaş Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne davet ediyoruz" dedi. FOTOĞRAFLI  
Kaş'ta yağlı güreş düzenlenecek

NTALYA'nın Kaş ilçesinde 15 yıl aradan sonra yağlı güreş düzenlenecek. Kaş'ta Türkiye'nin ünlü pehlivanları yeşil çayırda mücadele edecek.

Kaş Belediyesi tarafından bundan sonra geleneksel hale getirilecek olan Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri düzenlenecek. Kaş'ta en son yağlı güreş 2007 yılında Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenmişti. 15 yıl aradan sonra düzenlenecek olan Kaş Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 28 Mayıs Cumartesi günü Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Futbol Stadı'nda yapılacak. Güreşlere aralarında Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Osman Aynur, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen, Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüşalan, Nedim Gürel, Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu ve Yıldıray Akın'ın da bulunduğu 60 başpehlivan, 70 başaltı pehlivanı olmak üzere değişik boylarda 800'e yakın pehlivanın katılması bekleniyor.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Düzenleyeceğimiz Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri ile Kaşlı hemşehrilerimizi, yöredeki güreş severleri ata sporumuz olan yağlı güreşlerle buluşturuyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğiz. Ancak bu ilk olmayacak. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşlerini geleneksel hale getireceğiz. Güreşlerimizde Türkiye'nin tüm ünlü başpehlivanları çayıra çıkacak. Bir güreş şöleni yaşanacak. Tüm güreş severleri, Kaş Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne davet ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.