Kazada yaralanan bozayı, tedavi sonrası doğaya salındı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.11.2021 - 10:02, Güncelleme: 28.11.2021 - 10:06
 

Kazada yaralanan bozayı, tedavi sonrası doğaya salındı

Kazada yaralanan bozayı, tedavi sonrası doğaya salındı
TOKAT'ta trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve Sinop'taki 3 haftalık tedavi sürecinin ardından iyileşen bozayı, yeniden doğaya bırakıldı. Tokat'ta, ekim ayında orman alanından yola inen, 3 yaşındaki erkek bozayıya araç çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, yaralı bozayıyı, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Sinop Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Burada yapılan muayenede bozayının şoka girdiği, doğal tepkilerinin azaldığı, sıvı ve enerji kaybı yaşadığı belirlendi. Travma sonucu sinir sisteminde hasar oluştuğu belirlenen bozayının genel durumunun iyileştirilmesi için tıbbi tedavisine başlandı. İlk süreçte beslenemeyen bozayı, rehabilitasyon merkezi çalışanları tarafından beslendi. 3 haftalık tedavi süreciyle iyileşen bozayı, doğaya uyum sağlayacak duruma geldikten sonra DKMP ekipleri tarafından tekrar Sinop'tan Tokat'a getirilerek, doğal yaşam alanına bırakıldı.  
Kazada yaralanan bozayı, tedavi sonrası doğaya salındı

TOKAT'ta trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve Sinop'taki 3 haftalık tedavi sürecinin ardından iyileşen bozayı, yeniden doğaya bırakıldı.

Tokat'ta, ekim ayında orman alanından yola inen, 3 yaşındaki erkek bozayıya araç çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, yaralı bozayıyı, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Sinop Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Burada yapılan muayenede bozayının şoka girdiği, doğal tepkilerinin azaldığı, sıvı ve enerji kaybı yaşadığı belirlendi. Travma sonucu sinir sisteminde hasar oluştuğu belirlenen bozayının genel durumunun iyileştirilmesi için tıbbi tedavisine başlandı. İlk süreçte beslenemeyen bozayı, rehabilitasyon merkezi çalışanları tarafından beslendi. 3 haftalık tedavi süreciyle iyileşen bozayı, doğaya uyum sağlayacak duruma geldikten sonra DKMP ekipleri tarafından tekrar Sinop'tan Tokat'a getirilerek, doğal yaşam alanına bırakıldı.
 

Tokat HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.