Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi MTAL'ye yeni bina

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.09.2022 - 15:09, Güncelleme: 07.09.2022 - 15:09
 

Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi MTAL'ye yeni bina

Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi MTAL'ye yeni bina
  Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - GEÇEN yıl eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 12 derslikli yeni okul binası için temel atma töreni düzenlendi. Törene Vali Aydın Baruş, TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Keçiborlu Kaymakam Vekili Ali Argama, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasında mesleki eğitimin önemine değinen Vali Baruş, "Havayolu taşımacılığının hızlı gelişme göstermesi ve havalimanı sayısının sürekli artması uçak bakım alanında çalışacak teknik eleman ihtiyacını da arttırmıştır. Bu ihtiyacı karşılayacak uçak bakım teknolojisi alanında öğrenim gören genç teknik elemanlar olacaktır. Keçiborlu'da açılmış olan Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gençlerimizin istihdamı, ülkemizin havacılık sektörüne katkısı bakımından çok önemli bir eğitim kurumu olması bizlere gurur vermektedir" dedi. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise şunları söyledi: "Okulumuz Türkiye genelinde uçak teknolojileri bakımından ikinci okul olma özelliği taşıyor. Bir başka özelliği 5 yıllık eğitimiyle alanında ilk. Okulumuz önümüzdeki yıl 2023 Temmuz ayında 330 günlük bir süre içerisinde tamamlamış ve çocuklarımızın, evlatlarınızın da hizmetine sunmuş olacağız." Törende protokol üyelerinin butona basmasıyla 12 derslikli Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeline ilk beton, döküldü. FOTOĞRAFLI  
Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi MTAL'ye yeni bina

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - GEÇEN yıl eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 12 derslikli yeni okul binası için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Vali Aydın Baruş, TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Keçiborlu Kaymakam Vekili Ali Argama, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasında mesleki eğitimin önemine değinen Vali Baruş, "Havayolu taşımacılığının hızlı gelişme göstermesi ve havalimanı sayısının sürekli artması uçak bakım alanında çalışacak teknik eleman ihtiyacını da arttırmıştır. Bu ihtiyacı karşılayacak uçak bakım teknolojisi alanında öğrenim gören genç teknik elemanlar olacaktır. Keçiborlu'da açılmış olan Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gençlerimizin istihdamı, ülkemizin havacılık sektörüne katkısı bakımından çok önemli bir eğitim kurumu olması bizlere gurur vermektedir" dedi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise şunları söyledi:

"Okulumuz Türkiye genelinde uçak teknolojileri bakımından ikinci okul olma özelliği taşıyor. Bir başka özelliği 5 yıllık eğitimiyle alanında ilk. Okulumuz önümüzdeki yıl 2023 Temmuz ayında 330 günlük bir süre içerisinde tamamlamış ve çocuklarımızın, evlatlarınızın da hizmetine sunmuş olacağız."

Törende protokol üyelerinin butona basmasıyla 12 derslikli Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeline ilk beton, döküldü.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.