Köpekler ırk özelliklerine göre değerlendirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.11.2021 - 11:31, Güncelleme: 29.11.2021 - 11:39
 

Köpekler ırk özelliklerine göre değerlendirildi

Köpekler ırk özelliklerine göre değerlendirildi
KÖPEK Irkları ve Kinoloji Federasyonu, köpek ırk değerlendirmesi için Antalya'da toplandı. Köpekler, sahip oldukları ırkların özelliklerini taşımasına göre mükemmelden iyiye doğru derecelendirildi. Antalya'nın Kepez ilçesi Duacı mahallesinde orman içinde doktor çift Aynur ve Kazım Doğan'ın işlettiği Ayka Vital Park/ Rehalife Rehabilitasyon Merkezi bugünlerde özel ırk köpekleri ağırlıyor. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nca düzenlenen ırk tespit etkinliği kapsamında çok sayıda köpek sahibi, merkeze geldi. Tesisin açık hava alanının genişliği ve köpekler için de uygun parkurları barındırması nedeniyle tercih edilen merkezde özel ırk köpekler tek tek incelendi. Federasyonun hakemleri tarafından Alman kurdu, doberman, rottweiler başta olmak üzere getirilen tüm köpeklerin duruş, kafa yapısı, yürüyüşü, renk yapısı gibi özellikleri not alındı. Değerlendirme sonucunda köpekler için ait oldukları ırkın standart özelliklerini taşıma oranına göre mükemmel ile iyi arasında derece verildi. Federasyon yönetiminden Pars Kibarer, koronavirüs döneminde ırk değerlendirme etkinliklerine ara verdiklerini söyledi. Uzun aradan sonra yeniden köpek ırk değerlendirme çalışmaları için köpek sahipleri ile bir araya geldiklerini belirten Kibarer, ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Rehabilitasyon merkezinin, bulunduğu konum itibarıyla köpekler için stres oluşturmayacak kadar doğayla iç içe olduğundan söz eden Kibarer, “Her türden ırka ait köpeklerimizi tek tek inceliyoruz ve ırk tespiti yapıyoruz. Derecelendirerek belge veriyoruz. Profesyonel olarak üretim yapmak isteyen köpek sahipleri bu belge ile sahip oldukları ırkların üretimini yapabiliyor" dedi.    
Köpekler ırk özelliklerine göre değerlendirildi

KÖPEK Irkları ve Kinoloji Federasyonu, köpek ırk değerlendirmesi için Antalya'da toplandı. Köpekler, sahip oldukları ırkların özelliklerini taşımasına göre mükemmelden iyiye doğru derecelendirildi.

Antalya'nın Kepez ilçesi Duacı mahallesinde orman içinde doktor çift Aynur ve Kazım Doğan'ın işlettiği Ayka Vital Park/ Rehalife Rehabilitasyon Merkezi bugünlerde özel ırk köpekleri ağırlıyor. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nca düzenlenen ırk tespit etkinliği kapsamında çok sayıda köpek sahibi, merkeze geldi. Tesisin açık hava alanının genişliği ve köpekler için de uygun parkurları barındırması nedeniyle tercih edilen merkezde özel ırk köpekler tek tek incelendi. Federasyonun hakemleri tarafından Alman kurdu, doberman, rottweiler başta olmak üzere getirilen tüm köpeklerin duruş, kafa yapısı, yürüyüşü, renk yapısı gibi özellikleri not alındı.

Değerlendirme sonucunda köpekler için ait oldukları ırkın standart özelliklerini taşıma oranına göre mükemmel ile iyi arasında derece verildi.

Federasyon yönetiminden Pars Kibarer, koronavirüs döneminde ırk değerlendirme etkinliklerine ara verdiklerini söyledi. Uzun aradan sonra yeniden köpek ırk değerlendirme çalışmaları için köpek sahipleri ile bir araya geldiklerini belirten Kibarer, ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Rehabilitasyon merkezinin, bulunduğu konum itibarıyla köpekler için stres oluşturmayacak kadar doğayla iç içe olduğundan söz eden Kibarer, “Her türden ırka ait köpeklerimizi tek tek inceliyoruz ve ırk tespiti yapıyoruz. Derecelendirerek belge veriyoruz. Profesyonel olarak üretim yapmak isteyen köpek sahipleri bu belge ile sahip oldukları ırkların üretimini yapabiliyor" dedi.

 

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.