'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi için protokol imzaladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.02.2022 - 15:11, Güncelleme: 22.02.2022 - 15:11
 

'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi için protokol imzaladı

'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi için protokol imzaladı
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE ili ve ilçelerinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi için protokol imzalandı. Osmaniye Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası desteği ile hayata geçirilecek olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesinin protokol imza törenine Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra Ziraat Bankası 1. Bölge Yöneticisi Ertuğrul İspaha, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç katıldı. Müdür İlmeç, proje ile ilde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretme kazandırılması, ildeki yerel koyun ırklarının sayısının artırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması ve en nihayet yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılmasının hedeflendiğini söyledi. İl Müdürü İlmeç, proje kapsamında doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlanması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesini hedeflendiğini ifade etti. İlmeç, Ziraat Bankası’nın, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla 100 bine  kadar yüzde 0 faizle kredi ve 100 bin  TL'yi aşan kısım için güncel faiz oranlarında kredi kullandıracağını belirtti. Vali Erdinç Yılmaz, projenin hayırlı olmasını dileyerek, “Proje ile ilimizde hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlayarak, ilimizdeki küçükbaş hayvan varlığımızı ve yerel koyun ırklarının sayısını artırmayı hedefliyoruz. Projenin ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi için protokol imzaladı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE ili ve ilçelerinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi için protokol imzalandı.
Osmaniye Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası desteği ile hayata geçirilecek olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesinin protokol imza törenine Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra Ziraat Bankası 1. Bölge Yöneticisi Ertuğrul İspaha, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç katıldı.
Müdür İlmeç, proje ile ilde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretme kazandırılması, ildeki yerel koyun ırklarının sayısının artırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması ve en nihayet yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılmasının hedeflendiğini söyledi. İl Müdürü İlmeç, proje kapsamında doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlanması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesini hedeflendiğini ifade etti. İlmeç, Ziraat Bankası’nın, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla 100 bine  kadar yüzde 0 faizle kredi ve 100 bin  TL'yi aşan kısım için güncel faiz oranlarında kredi kullandıracağını belirtti.
Vali Erdinç Yılmaz, projenin hayırlı olmasını dileyerek, “Proje ile ilimizde hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlayarak, ilimizdeki küçükbaş hayvan varlığımızı ve yerel koyun ırklarının sayısını artırmayı hedefliyoruz. Projenin ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. (DHA)


FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.