Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotlar İzmir'de yarışacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.03.2022 - 11:25, Güncelleme: 03.03.2022 - 11:37
 

Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotlar İzmir'de yarışacak

Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotlar İzmir'de yarışacak
İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Fikret Yüksel Vakfı, İZFAŞ ve İZELMAN A.Ş.'nin stratejik ortaklığında 4-6 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir'de bölgesel robot yarışması düzenleneceği bildirildi. Türkiye ve Polonya'dan 34 takımın katılacağı yarışmada, İzmir'de ilk kez düzenlenecek olan yarışmada, lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarışacağı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin gelişimleri için fırsat yaratma hedefi doğrultusunda İzmir, 4-6 Mart tarihleri arasında First Robotics Competition (FRC) uluslararası robot yarışmasının bölgesel organizasyonu düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Fikret Yüksel Vakfı (FYF), İZFAŞ ve İZELMAN A.Ş'nin stratejik ortaklığında Fuar İzmir'de düzenlenecek yarışlar FRC'nin Avrupa bölgesinde bu yılki ilk etkinliği olacak. Türkiye'den 8 ilden 32 takım ve Polonya'dan 2 takım tasarladıkları endüstriyel robotlarla yarışacak.   SEZON TEMASI 'HIZLI TEPKİ' FRC etkinliğinin bu sezon için teması 'Hızlı Tepki -Rapid React' olarak belirlendi. FIRST Robotics Competition takımları tema kapsamında belirlenen kurallar, sınırlı zaman ve kaynaklarla endüstriyel boyutta robotlar inşa edip programlayacak. Genç bilim insanı adayları, robotik çalışmaların yanında bilim ve teknolojiyi yaymak ve topluluklarını geliştirmek için sosyal sorumluluk projeleri de sunacak.  
Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotlar İzmir'de yarışacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Fikret Yüksel Vakfı, İZFAŞ ve İZELMAN A.Ş.'nin stratejik ortaklığında 4-6 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir'de bölgesel robot yarışması düzenleneceği bildirildi. Türkiye ve Polonya'dan 34 takımın katılacağı yarışmada, İzmir'de ilk kez düzenlenecek olan yarışmada, lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarışacağı belirtildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin gelişimleri için fırsat yaratma hedefi doğrultusunda İzmir, 4-6 Mart tarihleri arasında First Robotics Competition (FRC) uluslararası robot yarışmasının bölgesel organizasyonu düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Fikret Yüksel Vakfı (FYF), İZFAŞ ve İZELMAN A.Ş'nin stratejik ortaklığında Fuar İzmir'de düzenlenecek yarışlar FRC'nin Avrupa bölgesinde bu yılki ilk etkinliği olacak. Türkiye'den 8 ilden 32 takım ve Polonya'dan 2 takım tasarladıkları endüstriyel robotlarla yarışacak.  

SEZON TEMASI 'HIZLI TEPKİ'
FRC etkinliğinin bu sezon için teması 'Hızlı Tepki -Rapid React' olarak belirlendi. FIRST Robotics Competition takımları tema kapsamında belirlenen kurallar, sınırlı zaman ve kaynaklarla endüstriyel boyutta robotlar inşa edip programlayacak. Genç bilim insanı adayları, robotik çalışmaların yanında bilim ve teknolojiyi yaymak ve topluluklarını geliştirmek için sosyal sorumluluk projeleri de sunacak.
 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.