MAKÜ At Çiftliği ile Engeller Aşılacak

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 30.05.2022 - 08:39, Güncelleme: 30.05.2022 - 08:39
 

MAKÜ At Çiftliği ile Engeller Aşılacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından “Engelleri Atlayalım” projesi kapsamında at çiftliği kuruldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığına verilen projenin kabul edilmesiyle oluşturulan çiftlik ile binicilik sporu ve at kültürü bölgedeki çocuklara tanıtılacak. Kurulan çiftlikte eğitim alan gençler arasından seçilecek 20 kişi ile bölgedeki engelli çocuklara at ile hipoterapi yapılması hedefleniyor. “Engelleri Atlayalım” projesi kapsamında kurulan at çiftliğinin yakın zamanda açılacağını belirten kulüp akademik danışmanı Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şima Şahinduran böyle bir projeyi yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Şahinduran, konuşmasında projede büyük destekleri olan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner’e teşekkürlerini iletti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından “Engelleri Atlayalım” projesi kapsamında at çiftliği kuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığına verilen projenin kabul edilmesiyle oluşturulan çiftlik ile binicilik sporu ve at kültürü bölgedeki çocuklara tanıtılacak. Kurulan çiftlikte eğitim alan gençler arasından seçilecek 20 kişi ile bölgedeki engelli çocuklara at ile hipoterapi yapılması hedefleniyor.

“Engelleri Atlayalım” projesi kapsamında kurulan at çiftliğinin yakın zamanda açılacağını belirten kulüp akademik danışmanı Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şima Şahinduran böyle bir projeyi yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Şahinduran, konuşmasında projede büyük destekleri olan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner’e teşekkürlerini iletti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.