MAKÜ Halk Oyunları Ekibi Türkiye Birincisi Oldu

Gündem 13.05.2022 - 15:17, Güncelleme: 13.05.2022 - 15:17
 

MAKÜ Halk Oyunları Ekibi Türkiye Birincisi Oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları yarışmasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Halk Oyunları ekibi Türkiye birincisi oldu.
8-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya stilize (şov) ve artistik (yöresel) dallarda katılan MAKÜ Halk Oyunları ekibi erkekler ve karma olarak toplamda 40 kişilik bir ekiple yarışmaya katıldı. MAKÜ Halk Oyunları ekibi stilize dalda Burdur oyunlarında Süper Ligde Türkiye birincisi oldu. Finale kalan 14 ekip içerisinden birinci olan MAKÜ Halk Oyunları ekibi 30 puan üzerinden 26.40 puan alarak diğer rakiplerine en az 2 puan fark attı. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz Türkiye birincisi olan MAKÜ Halk Oyunları ekibini tebrik etti. Rektör Korkmaz, tebrik konuşmasında “Ekibimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları yarışmasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Halk Oyunları ekibi Türkiye birincisi oldu.

8-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya stilize (şov) ve artistik (yöresel) dallarda katılan MAKÜ Halk Oyunları ekibi erkekler ve karma olarak toplamda 40 kişilik bir ekiple yarışmaya katıldı.

MAKÜ Halk Oyunları ekibi stilize dalda Burdur oyunlarında Süper Ligde Türkiye birincisi oldu.

Finale kalan 14 ekip içerisinden birinci olan MAKÜ Halk Oyunları ekibi 30 puan üzerinden 26.40 puan alarak diğer rakiplerine en az 2 puan fark attı.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz Türkiye birincisi olan MAKÜ Halk Oyunları ekibini tebrik etti. Rektör Korkmaz, tebrik konuşmasında “Ekibimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.