MAKÜ Öğrencilerinden 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümünde Anma Programı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.03.2022 - 16:53, Güncelleme: 15.03.2022 - 16:53
 

MAKÜ Öğrencilerinden 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümünde Anma Programı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu, Şiir Topluluğu, Proje Topluluğu ile Kızılay Topluluğu tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü dolayısıyla “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve Kutlama Programı” düzenlendi.
Burdur Genç Kızılay İl Başkanlığı’nın katkılarıyla MAKÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Genç Kızılay Başkanı Osman Nuri Utku yaptı. Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında İstiklal Marşı’nın tam anlamıyla anlaşılabilmesi için yazıldığı dönemin şartlarının iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Mehmet Akif’in Milli Mücadele döneminde yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili bilgiler aktaran Tozkoparan şöyle konuştu: “İstiklal Marşı’mızda yer alan, yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım mısrası bana her daim Ergenekon Destanında dağları bile eriten ecdadımızı hatırlatmaktadır. Milli Mücadele dönemi de aynı şekilde Ergenekon gibi milli bir destandır ve bu destan İstiklal Marşı’mızla bizlere tam anlamıyla yansıtılmıştır. Bu vesileyle başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Milli Mücadele döneminin komuta kademesini, isimsiz kahramanlarımızı ve aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Program yapılan konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin gösterildiği sinevizyon ile devam etti. Safahattan şiirlerin seslendirildiği programda İstiklal Marşı’nın doğuşunun anlatıldığı oratoryo gösterisi de sunuldu. Tören, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu, Şiir Topluluğu, Proje Topluluğu ile Kızılay Topluluğu tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü dolayısıyla “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve Kutlama Programı” düzenlendi.

Burdur Genç Kızılay İl Başkanlığı’nın katkılarıyla MAKÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Genç Kızılay Başkanı Osman Nuri Utku yaptı.

Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Uğur Tozkoparan günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında İstiklal Marşı’nın tam anlamıyla anlaşılabilmesi için yazıldığı dönemin şartlarının iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Mehmet Akif’in Milli Mücadele döneminde yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili bilgiler aktaran Tozkoparan şöyle konuştu: “İstiklal Marşı’mızda yer alan, yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım mısrası bana her daim Ergenekon Destanında dağları bile eriten ecdadımızı hatırlatmaktadır. Milli Mücadele dönemi de aynı şekilde Ergenekon gibi milli bir destandır ve bu destan İstiklal Marşı’mızla bizlere tam anlamıyla yansıtılmıştır. Bu vesileyle başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Milli Mücadele döneminin komuta kademesini, isimsiz kahramanlarımızı ve aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Program yapılan konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin gösterildiği sinevizyon ile devam etti. Safahattan şiirlerin seslendirildiği programda İstiklal Marşı’nın doğuşunun anlatıldığı oratoryo gösterisi de sunuldu. Tören, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.