MAKÜ TTO Tarafından Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.01.2022 - 23:42, Güncelleme: 18.01.2022 - 23:42
 

MAKÜ TTO Tarafından Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş. tarafından MAKÜ’de üretilen nitelikli bilgi ve fikirlerin uygulamaya dönüşmesini amaçlayan tanıtım ve bilgilendirme toplantıları kapsamında fakülte ve yüksekokullar ziyaret edildi.
Ziyaretler kapsamında “Destek Programlarından Yararlanma” konusunda Doç. Dr. Gonca Ozan Kocamüftüoğlu, “Proje Geliştirme/Yönetim (Üniversite-Sanayi İş Birliği)” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal, “Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama”, konusunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mülazımoğlu ve “Şirketleşme ve Girişimcilik” konusunda Öğr. Gör. Nilgün Şengöz tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Burdur Müdürü Davut Tolga Uğur’un da katılım sağladığı programlarda KOSGEB uzmanları Aybüke Yazar Özen ve Lütfullah Bakır da KOSGEB Destekleri konusunda bilgilendirme sunumları yaptılar. MAKÜ TTO A.Ş.’nin fikri ve sınai mülkiyet konusunda çözüm ortağı olan Destek Patent firmasından Kurumsal Müşteri Yöneticisi Seyit Küçükavcı da fikri ve sınai mülkiyet konusunda bilgilendirme sunumları yaptı. Bu anlamda teknoloji transferi konusunda ortak bir çalışma alanı yaratabilmek ve tüm aktörler birlikte hareket edebilmek adına üniversite, kamu ve özel sektör bir araya geldiler. İlgili konular hakkında çalışmalara sahip veya çalışma yapmak isteyen akademisyen ve öğrenciler https://tto.mehmetakif.edu.tr internet sitesi üzerinden duyurularını takip edebilirler ve iletişime geçebilirler.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş. tarafından MAKÜ’de üretilen nitelikli bilgi ve fikirlerin uygulamaya dönüşmesini amaçlayan tanıtım ve bilgilendirme toplantıları kapsamında fakülte ve yüksekokullar ziyaret edildi.

Ziyaretler kapsamında “Destek Programlarından Yararlanma” konusunda Doç. Dr. Gonca Ozan Kocamüftüoğlu, “Proje Geliştirme/Yönetim (Üniversite-Sanayi İş Birliği)” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal, “Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama”, konusunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mülazımoğlu ve “Şirketleşme ve Girişimcilik” konusunda Öğr. Gör. Nilgün Şengöz tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Burdur Müdürü Davut Tolga Uğur’un da katılım sağladığı programlarda KOSGEB uzmanları Aybüke Yazar Özen ve Lütfullah Bakır da KOSGEB Destekleri konusunda bilgilendirme sunumları yaptılar. MAKÜ TTO A.Ş.’nin fikri ve sınai mülkiyet konusunda çözüm ortağı olan Destek Patent firmasından Kurumsal Müşteri Yöneticisi Seyit Küçükavcı da fikri ve sınai mülkiyet konusunda bilgilendirme sunumları yaptı. Bu anlamda teknoloji transferi konusunda ortak bir çalışma alanı yaratabilmek ve tüm aktörler birlikte hareket edebilmek adına üniversite, kamu ve özel sektör bir araya geldiler.

İlgili konular hakkında çalışmalara sahip veya çalışma yapmak isteyen akademisyen ve öğrenciler https://tto.mehmetakif.edu.tr internet sitesi üzerinden duyurularını takip edebilirler ve iletişime geçebilirler.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.