MAKÜ’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.07.2022 - 09:17, Güncelleme: 19.07.2022 - 09:17
 

MAKÜ’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anma etkinlikleri kapsamında sergi ve konferans gerçekleştirildi.
Etkinliklere MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, akademisyenler ve idari personel katıldı. Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak Sanat Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisinin açılışı yapıldı. Ardından İsmail Kutluay Konferans Salonunda düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Öğr. Furkan Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duası ile başlayan konferansta Öğr. Gör. İlker Akdağ, 19. Yüzyıldan Günümüze Darbeler Tarihi hakkında sunum gerçekleştirdi. Osmanlı Devletinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde yaşanılan suikast ve darbe girişimlerinden, çok partili yönetime geçilmesinden sonra yaşanılan darbe girişimleri ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bilgiler aktardı. Öğr. Gör. İlker Akdağ 15 Temmuz darbe girişiminin canlandırıldığı kısa film ile konferansını sonlandırdı. Konferans Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından anmalık ve teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi. Konferans sonrasında şehitleri anmak için helva ikramı yapıldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anma etkinlikleri kapsamında sergi ve konferans gerçekleştirildi.

Etkinliklere MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak Sanat Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisinin açılışı yapıldı.

Ardından İsmail Kutluay Konferans Salonunda düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Öğr. Furkan Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duası ile başlayan konferansta Öğr. Gör. İlker Akdağ, 19. Yüzyıldan Günümüze Darbeler Tarihi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Osmanlı Devletinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde yaşanılan suikast ve darbe girişimlerinden, çok partili yönetime geçilmesinden sonra yaşanılan darbe girişimleri ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bilgiler aktardı. Öğr. Gör. İlker Akdağ 15 Temmuz darbe girişiminin canlandırıldığı kısa film ile konferansını sonlandırdı.

Konferans Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından anmalık ve teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi. Konferans sonrasında şehitleri anmak için helva ikramı yapıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.