MAKÜ’de Basın Mensuplarına Afet Eğitimi Verildi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 16.12.2022 - 11:22, Güncelleme: 16.12.2022 - 11:22
 

MAKÜ’de Basın Mensuplarına Afet Eğitimi Verildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından, Burdur Valiliği koordinasyonunda basın mensuplarına afet eğitimi verildi
Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirmek için afetler gerçekleşmeden yapılacak çalışmaları kapsayan İl Risk Afet Planı (İRAP) kapsamında MAKÜ tarafından afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili il genelinde görev yapan basın mensuplarına eğitim verildi. MAKÜ Avşar Han’da gerçekleşen eğitimlerden afet sırası ve sonrasına ilişkin eğitimler MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Kuş ile Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Şen tarafından verildi. Afet sırası ve sonrasında haber verme psikolojisinin pekiştirilmesi konulu eğitimler ise Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından verildi. Eğitimlere çok sayıda basın mensubu katıldı. Eğitimlerde evde, ofiste güvenli bölgeleri belirleyip deprem sırasında panik halinde bile kişinin kendini nasıl koruyacağı uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca eğitimlerde deprem sonrasında panik olunmaması için toplanma alanlarının önceden öğrenilmesi, aile üyeleri ile irtibata geçilmesi gibi önemli konulara da değinildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından, Burdur Valiliği koordinasyonunda basın mensuplarına afet eğitimi verildi

Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirmek için afetler gerçekleşmeden yapılacak çalışmaları kapsayan İl Risk Afet Planı (İRAP) kapsamında MAKÜ tarafından afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili il genelinde görev yapan basın mensuplarına eğitim verildi.

MAKÜ Avşar Han’da gerçekleşen eğitimlerden afet sırası ve sonrasına ilişkin eğitimler MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Kuş ile Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Şen tarafından verildi. Afet sırası ve sonrasında haber verme psikolojisinin pekiştirilmesi konulu eğitimler ise Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından verildi.

Eğitimlere çok sayıda basın mensubu katıldı. Eğitimlerde evde, ofiste güvenli bölgeleri belirleyip deprem sırasında panik halinde bile kişinin kendini nasıl koruyacağı uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca eğitimlerde deprem sonrasında panik olunmaması için toplanma alanlarının önceden öğrenilmesi, aile üyeleri ile irtibata geçilmesi gibi önemli konulara da değinildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.