MAKÜ’de “Fotoğraf Üzerine” Söyleşisi Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.12.2022 - 09:17, Güncelleme: 20.12.2022 - 09:17
 

MAKÜ’de “Fotoğraf Üzerine” Söyleşisi Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fotoğraf ve Sinema Topluluğu tarafından “Fotoğraf Üzerine” isimli söyleşi gerçekleştirildi.
Fotoğraf sanatçıları İlyas Göçmen ve Barış Kerim Cesur’un konuk olarak katıldığı söyleşi Avşar Han Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Fotoğraf ve Sinema Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Onur Birol ve çok sayıda öğrenci katıldı. 1971’yılından beri Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni fotoğraflayarak tarihe önemli notlar düşen ve çalışmalarından dolayı TROY ödülü başta olmak üzere 300’den fazla ödüle layık görülen İlyas Göçmen, öğrencilere fotoğrafçılık mesleği ile ilgili bilgiler aktardı. Çalışmalarının kurgu değil doğal refleks çekimleri olduğunu vurgulayan Göçmen, her zaman fotoğraf kompozisyonu aradığını ve bunun da kolay olmadığını, fotoğraf çekmek ve bunu meslek haline getirmek isteyenlerin bu işe gönül vermeleri gerektiğini söyledi. Fotoğrafçılığın insanın ufkunu açtığını da ifade eden Göçmen, fotoğrafçılıkta uğraşan kişilerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğini ve bu bilgi birikimi ile dikkat çekici görsellerin ortaya çıktığını ifade etti. Fotoğraf sanatçısı Barış Kerim Cesur ise çektiği fotoğraflar üzerinde bir sunum yaparak fotoğrafçılığın ciddi bir emek gerektirdiğini söyledi. Söyleşi öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fotoğraf ve Sinema Topluluğu tarafından “Fotoğraf Üzerine” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Fotoğraf sanatçıları İlyas Göçmen ve Barış Kerim Cesur’un konuk olarak katıldığı söyleşi Avşar Han Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Fotoğraf ve Sinema Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Onur Birol ve çok sayıda öğrenci katıldı.

1971’yılından beri Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni fotoğraflayarak tarihe önemli notlar düşen ve çalışmalarından dolayı TROY ödülü başta olmak üzere 300’den fazla ödüle layık görülen İlyas Göçmen, öğrencilere fotoğrafçılık mesleği ile ilgili bilgiler aktardı. Çalışmalarının kurgu değil doğal refleks çekimleri olduğunu vurgulayan Göçmen, her zaman fotoğraf kompozisyonu aradığını ve bunun da kolay olmadığını, fotoğraf çekmek ve bunu meslek haline getirmek isteyenlerin bu işe gönül vermeleri gerektiğini söyledi. Fotoğrafçılığın insanın ufkunu açtığını da ifade eden Göçmen, fotoğrafçılıkta uğraşan kişilerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğini ve bu bilgi birikimi ile dikkat çekici görsellerin ortaya çıktığını ifade etti.

Fotoğraf sanatçısı Barış Kerim Cesur ise çektiği fotoğraflar üzerinde bir sunum yaparak fotoğrafçılığın ciddi bir emek gerektirdiğini söyledi.

Söyleşi öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından son buldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.