MAKÜ’de KADES Uygulaması Tanıtıldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 09.06.2022 - 09:21, Güncelleme: 09.06.2022 - 09:21
 

MAKÜ’de KADES Uygulaması Tanıtıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve Burdur İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalışmaları” kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan fakültelerde bilgilendirme seminerleri ve İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için geliştirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. 30 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesinde yapılan seminerlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından öğrencilere ve akademisyenlere Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile şiddete maruz kalma durumunda başvurulacak kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler verildi. KADES uygulamasının indirilmesinin uygulamalı olarak gösterildiği etkinliklerin yanı sıra ayrıca İstiklal Yerleşkesi Avşar Han’da kurulan bilgilendirme stantları ile de öğrencilere birebir bilgilendirme yapılarak el broşürleri dağıtıldı. Etkinliklere MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Eğitim Fakültesi Dekanı ve MAKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları UAM Müdürü Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna, akademisyenler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. KADES Uygulaması Nedir? Akıllı telefon uygulama mağazalarından Kadın Destek Uygulaması (KADES) indirilmesinin ardından kimlik numarası ile sisteme kayıt olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü sunucularından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale gelen uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanmaktadır.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve Burdur İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalışmaları” kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan fakültelerde bilgilendirme seminerleri ve İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için geliştirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

30 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesinde yapılan seminerlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından öğrencilere ve akademisyenlere Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile şiddete maruz kalma durumunda başvurulacak kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler verildi.

KADES uygulamasının indirilmesinin uygulamalı olarak gösterildiği etkinliklerin yanı sıra ayrıca İstiklal Yerleşkesi Avşar Han’da kurulan bilgilendirme stantları ile de öğrencilere birebir bilgilendirme yapılarak el broşürleri dağıtıldı.

Etkinliklere MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Eğitim Fakültesi Dekanı ve MAKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları UAM Müdürü Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna, akademisyenler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

KADES Uygulaması Nedir?

Akıllı telefon uygulama mağazalarından Kadın Destek Uygulaması (KADES) indirilmesinin ardından kimlik numarası ile sisteme kayıt olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü sunucularından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale gelen uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanmaktadır.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.