MAKÜ’de Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.01.2023 - 11:38, Güncelleme: 18.01.2023 - 11:38
 

MAKÜ’de Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, okul sekreterleri, daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve birimlerin kalite komisyonu başkan ve üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. MAKÜ’nün kalite çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, kurumsal akreditasyonun önemine vurgu yaptı. Kurumsal akreditasyon kapsamında birimlerin yaptığı ve yapması gereken çalışmalardan, birimlerin bu süreçteki önemine değinen Rektör Korkmaz, Yükseköğretim Kalite Kurulunun yayınladığı kılavuzlar hakkında da bilgiler verdi.  MAKÜ’de iki fakültenin akredite edildiğini belirten Rektör Korkmaz, Veteriner Fakültesinin ulusal ve uluslararası akreditasyonunu aldığını, diğer akredite fakültenin de Eğitim Fakültesi olduğunu ve güçlü bir akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Rektör Korkmaz’ın konuşmasından sonra Üniversite Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Kurumsal akreditasyon programının temel bileşenleri ve mevzuat uygulaması hakkında bilgiler sunan Doç. Dr. Hamşıoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri ve temel dokümanlar, Kurumsal Akreditasyon Programı, programın basamakları, ölçütler ve değerlendirme yöntemi ile mevzuat uygulaması gibi konularda bilgilendirme yaptı. Toplantıda ayrıca MAKÜ’nün 2022 yılı kurum iç değerlendirme rapor hazırlık çalışmaları da değerlendirildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, okul sekreterleri, daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve birimlerin kalite komisyonu başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. MAKÜ’nün kalite çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, kurumsal akreditasyonun önemine vurgu yaptı. Kurumsal akreditasyon kapsamında birimlerin yaptığı ve yapması gereken çalışmalardan, birimlerin bu süreçteki önemine değinen Rektör Korkmaz, Yükseköğretim Kalite Kurulunun yayınladığı kılavuzlar hakkında da bilgiler verdi. 

MAKÜ’de iki fakültenin akredite edildiğini belirten Rektör Korkmaz, Veteriner Fakültesinin ulusal ve uluslararası akreditasyonunu aldığını, diğer akredite fakültenin de Eğitim Fakültesi olduğunu ve güçlü bir akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Rektör Korkmaz’ın konuşmasından sonra Üniversite Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Kurumsal akreditasyon programının temel bileşenleri ve mevzuat uygulaması hakkında bilgiler sunan Doç. Dr. Hamşıoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri ve temel dokümanlar, Kurumsal Akreditasyon Programı, programın basamakları, ölçütler ve değerlendirme yöntemi ile mevzuat uygulaması gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Toplantıda ayrıca MAKÜ’nün 2022 yılı kurum iç değerlendirme rapor hazırlık çalışmaları da değerlendirildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.