MAKÜ’den Besi Sığırcılığı İşletmelerine Standart Hamlesi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.04.2025 - 11:47, Güncelleme: 10.04.2025 - 11:47
 

MAKÜ’den Besi Sığırcılığı İşletmelerine Standart Hamlesi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), hayvancılık sektöründe kalite ve verimliliği artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı, MAKÜ ev sahipliğinde düzenlendi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, üniversitenin tarım ve hayvancılık alanındaki öncü rolüne dikkat çekti. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Merkezi hakkında bilgi veren Öner, süt sığırcılığı, küçükbaş hayvancılık ve serbest dolaşımlı yumurta tavukçuluğu gibi alanlarda işletmelere uygunluk sertifikası verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Öner, söz konusu belgelendirme programlarının akademisyenler ve sektör temsilcileriyle ortak hazırlanan standartlar doğrultusunda şekillendiğini, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edildiğini vurguladı. MAKÜ’nün bu üç alanda Türkiye’nin ilk ve tek yetkilendirilmiş belgelendirme kurumu olduğunu da sözlerine ekledi. Yeni çalıştay kapsamında ise Burdur’daki besi sığırcılığı işletmeleri için hazırlanan taslak standartların, sektör temsilcilerinin katkılarıyla nihai hale getirilmesi amaçlandı. Ayrıca, bal arısı ürünleri ve örtü altı tarımı gibi yeni belgelendirme programlarının da hazırlık aşamasında olduğu belirtildi. Çalıştaya; MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Belgelendirme Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yaman, Hayvancılıkta İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Seher Yastıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Sunumlar ve fikir alışverişleriyle tamamlanan çalıştay, Burdur’daki besi sığırcılığı işletmelerinin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), hayvancılık sektöründe kalite ve verimliliği artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı, MAKÜ ev sahipliğinde düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, üniversitenin tarım ve hayvancılık alanındaki öncü rolüne dikkat çekti. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Merkezi hakkında bilgi veren Öner, süt sığırcılığı, küçükbaş hayvancılık ve serbest dolaşımlı yumurta tavukçuluğu gibi alanlarda işletmelere uygunluk sertifikası verdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Öner, söz konusu belgelendirme programlarının akademisyenler ve sektör temsilcileriyle ortak hazırlanan standartlar doğrultusunda şekillendiğini, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edildiğini vurguladı. MAKÜ’nün bu üç alanda Türkiye’nin ilk ve tek yetkilendirilmiş belgelendirme kurumu olduğunu da sözlerine ekledi.

Yeni çalıştay kapsamında ise Burdur’daki besi sığırcılığı işletmeleri için hazırlanan taslak standartların, sektör temsilcilerinin katkılarıyla nihai hale getirilmesi amaçlandı. Ayrıca, bal arısı ürünleri ve örtü altı tarımı gibi yeni belgelendirme programlarının da hazırlık aşamasında olduğu belirtildi.

Çalıştaya; MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Belgelendirme Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yaman, Hayvancılıkta İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Seher Yastıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Sunumlar ve fikir alışverişleriyle tamamlanan çalıştay, Burdur’daki besi sığırcılığı işletmelerinin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0