MAKÜ’lü Heyetten TEKNOFEST Karadeniz Etkinliğine Ziyaret

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.09.2022 - 17:05, Güncelleme: 05.09.2022 - 17:05
 

MAKÜ’lü Heyetten TEKNOFEST Karadeniz Etkinliğine Ziyaret

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) bir heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından yürütülen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in Karadeniz etkinliğine katılım sağlayarak yerinde incelemelerde bulundular.
MAKÜ’de düzenlenecek olan Hayvancılık Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) hazırlıkları için gerçekleşen ziyarette yeni teknolojiler yerinde incelendi. Türkiye’de üretilen milli teknoloji hamlelerinin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında büyük çaplı teknoloji yarışmaları gerçekleştiriliyor. İlki 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliği bu yıl 81 il ve 107 farklı ülkeden 154 binin üzerinde takım ve 600 binin üzerinde yarışmacının başvurusuyla Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. TEKNOFEST Karadeniz etkinliğine her alandaki teknolojik ilerlemelere katkı sunmayı kendine misyon edinmiş olan MAKÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Kırbaş, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal ve Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Yastıoğlu katıldı. Hayvancılık sektörünün gelişmesini sağlamak, günümüzün modern teknolojisi ile hayvancılık faaliyetlerinin birbiriyle entegre edilmesi suretiyle verimli ve sürdürülebilir bir hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan Hayvancılık Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) için TEKNOFEST Karadeniz etkinliğinde yerinde incelemeler yapan MAKÜ heyeti, program dahilinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt başta olmak üzere birçok kamu ve özel sektör temsilcileri ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular. Heyet, görüşme gerçekleştirilen kamu temsilcilerini MAKÜ’de düzenlenecek olan HAYTEKFEST organizasyonuna davet etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) bir heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından yürütülen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in Karadeniz etkinliğine katılım sağlayarak yerinde incelemelerde bulundular.

MAKÜ’de düzenlenecek olan Hayvancılık Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) hazırlıkları için gerçekleşen ziyarette yeni teknolojiler yerinde incelendi.

Türkiye’de üretilen milli teknoloji hamlelerinin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında büyük çaplı teknoloji yarışmaları gerçekleştiriliyor. İlki 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliği bu yıl 81 il ve 107 farklı ülkeden 154 binin üzerinde takım ve 600 binin üzerinde yarışmacının başvurusuyla Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST Karadeniz etkinliğine her alandaki teknolojik ilerlemelere katkı sunmayı kendine misyon edinmiş olan MAKÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Kırbaş, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal ve Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Yastıoğlu katıldı.

Hayvancılık sektörünün gelişmesini sağlamak, günümüzün modern teknolojisi ile hayvancılık faaliyetlerinin birbiriyle entegre edilmesi suretiyle verimli ve sürdürülebilir bir hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan Hayvancılık Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) için TEKNOFEST Karadeniz etkinliğinde yerinde incelemeler yapan MAKÜ heyeti, program dahilinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt başta olmak üzere birçok kamu ve özel sektör temsilcileri ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.

Heyet, görüşme gerçekleştirilen kamu temsilcilerini MAKÜ’de düzenlenecek olan HAYTEKFEST organizasyonuna davet etti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.