MATSO Başkanı Güngör'den asgari ücret açıklaması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.12.2022 - 13:37, Güncelleme: 28.12.2022 - 13:37
 

MATSO Başkanı Güngör'den asgari ücret açıklaması

MATSO Başkanı Güngör'den asgari ücret açıklaması
  MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, asgari ücrete uygulanan zam oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, asgari ücrete yapılan zammı olumlu bulduklarını ama enflasyon karşısında eriyeceğini ve halkın alım gücüne yansımayacağını söyledi. Yapılan iyileştirmelerin vatandaşa yansımasının dışında iş dünyasına da yansıması olacağına işaret eden Başkan Güngör, "Enflasyon oranında zam yapmaktan ziyade alım gücü artırılmalıdır. Asgari ücrete yapılan zam girdi maliyetlerini artıracaktır. Bu da doğal bir biçimde fiyatlara yansıyacaktır. Üretim girdilerinin yükselmesi kayıt dışı ekonomiyi tetikleyerek merdiven altı üretime zemin hazırlayacaktır. Bazı sektörlerde yüksek girdi maliyetlerinden ötürü üretim kalitesi düşecektir" dedi. 'ENFLASYON İLE ETKİN MÜCADELE' Başkan Güngör, enflasyon ile etkin mücadele yapılamadığı sürece yapılan zamların enflasyon hızının gerisinde kalacağını ve enflasyon hızına yetişemeyeceğini söyledi. Başkan Güngör, "Üretim ekonomisi desteklenerek enflasyonun düşmesi sağlanmazsa asgari ücrette yapılan iyileştirmeler çok kısa bir süre için geçerli olacaktır. Çünkü asgari ücreti iyileştirmek için yapılan zam girdi maliyetlerini yükselteceği için zam olarak geri yansıyacaktır. Enflasyon ile etkin mücadele edilerek üretim ekonomisi desteklenirse alım gücü kendiliğinden yükselecektir" diye konuştu. FOTOĞRAFLI
MATSO Başkanı Güngör'den asgari ücret açıklaması

 

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, asgari ücrete uygulanan zam oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, asgari ücrete yapılan zammı olumlu bulduklarını ama enflasyon karşısında eriyeceğini ve halkın alım gücüne yansımayacağını söyledi. Yapılan iyileştirmelerin vatandaşa yansımasının dışında iş dünyasına da yansıması olacağına işaret eden Başkan Güngör, "Enflasyon oranında zam yapmaktan ziyade alım gücü artırılmalıdır. Asgari ücrete yapılan zam girdi maliyetlerini artıracaktır. Bu da doğal bir biçimde fiyatlara yansıyacaktır. Üretim girdilerinin yükselmesi kayıt dışı ekonomiyi tetikleyerek merdiven altı üretime zemin hazırlayacaktır. Bazı sektörlerde yüksek girdi maliyetlerinden ötürü üretim kalitesi düşecektir" dedi.

'ENFLASYON İLE ETKİN MÜCADELE'

Başkan Güngör, enflasyon ile etkin mücadele yapılamadığı sürece yapılan zamların enflasyon hızının gerisinde kalacağını ve enflasyon hızına yetişemeyeceğini söyledi. Başkan Güngör, "Üretim ekonomisi desteklenerek enflasyonun düşmesi sağlanmazsa asgari ücrette yapılan iyileştirmeler çok kısa bir süre için geçerli olacaktır. Çünkü asgari ücreti iyileştirmek için yapılan zam girdi maliyetlerini yükselteceği için zam olarak geri yansıyacaktır. Enflasyon ile etkin mücadele edilerek üretim ekonomisi desteklenirse alım gücü kendiliğinden yükselecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.