Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğretmenlik meslek kanunu yönetmeliği son aşamada

Eğitim (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.04.2022 - 23:11, Güncelleme: 21.04.2022 - 08:39
 

Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğretmenlik meslek kanunu yönetmeliği son aşamada

Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğretmenlik meslek kanunu yönetmeliği son aşamada
 MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iftar programında öğretmenlerle bir araya geldi. Beykoz Küçüksu Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen programda öğretmenlerle iftar yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlere has bir kanunun hazırlanması bize nasip oldu. 14 Şubat 2022 tarihinde 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Tüm STK'ların, tüm eğitim paydaşlarının görüşlerini aldık. İnşallah cuma günü itibarıyla yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da hem uzman öğretmenlik, hem başöğretmenlik ile ilgili eğitim program tarihini ve sınav program tarihini hepinizle paylaşacağız" dedi. Konuşmasının devamında Bakan Özer, "İstanbul, aslında çok avantajlı gibi görünse de öğretmen atamalarında genelde mahrum kalmış bir il olmuş. Onun için göreve geldikten sonra ilk atamada 2 bin 500 öğretmeni, son atamada ise yüzde 50'yi İstanbul'a verdik. Bundan sonraki atamalarda da İstanbul'daki öğretmen sayısı normal seviyeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul'a atama yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.(DHA) (FOTOĞRAF)  
Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğretmenlik meslek kanunu yönetmeliği son aşamada

 MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iftar programında öğretmenlerle bir araya geldi.

Beykoz Küçüksu Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen programda öğretmenlerle iftar yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlere has bir kanunun hazırlanması bize nasip oldu. 14 Şubat 2022 tarihinde 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Tüm STK'ların, tüm eğitim paydaşlarının görüşlerini aldık. İnşallah cuma günü itibarıyla yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da hem uzman öğretmenlik, hem başöğretmenlik ile ilgili eğitim program tarihini ve sınav program tarihini hepinizle paylaşacağız" dedi.
Konuşmasının devamında Bakan Özer, "İstanbul, aslında çok avantajlı gibi görünse de öğretmen atamalarında genelde mahrum kalmış bir il olmuş. Onun için göreve geldikten sonra ilk atamada 2 bin 500 öğretmeni, son atamada ise yüzde 50'yi İstanbul'a verdik. Bundan sonraki atamalarda da İstanbul'daki öğretmen sayısı normal seviyeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul'a atama yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.(DHA)

(FOTOĞRAF)

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.