Muğla'da kadınlar otobüsten istediği yerde inebiliyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.10.2022 - 17:11, Güncelleme: 24.10.2022 - 17:11
 

Muğla'da kadınlar otobüsten istediği yerde inebiliyor

Muğla'da kadınlar otobüsten istediği yerde inebiliyor
MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulaması 3 Ocak 2020 tarihinden bugüne devam ediyor. Bu kapsamda kadın yolcular Büyükşehir Belediyesi ve Özel Toplu Taşıma araçlarında (ÖTTA) kış aylarında 22.00- 06.00 saatleri arası, yaz aylarında ise 23.00-06.00 saatleri arasında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebiliyor. Son yıllarda ülke genelinde kadınlara yönelik şiddet olaylarının artmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde kadınlara ulaşımda pozitif ayrımcılık uygulaması için çalışma başlatıldı. Muğla genelinde 3 Ocak 2020 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi ve Özel Toplu Taşıma Araçlarında (ÖTTA) kış aylarında 22.00- 06.00 saatleri arası, yaz aylarında ise 23.00-06.00 saatleri arasında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebiliyor. 'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIĞIMIZ DEVAM EDECEK' Kadınların istihdamı ve yönetim kadrolarında yer alması açısından önemli bir orana sahip olduğuna vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kadın elinin değdiği her şeyin güzelleşeceği bilinciyle her türlü destek ve projeyi uygulamaya devam ettiklerini söyledi. Gürün, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde kadınlara önemli haklar vermiştir. Muğla'mızda örnek olması açısından 3 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar ulaşımda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamasına devam ediyoruz. Bu uygulamamız devam edecek. Biz Muğla'da büyük bir aileyiz ve ailemizin her bir ferdi için proje ve hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Muğla'da kadınlar otobüsten istediği yerde inebiliyor

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulaması 3 Ocak 2020 tarihinden bugüne devam ediyor. Bu kapsamda kadın yolcular Büyükşehir Belediyesi ve Özel Toplu Taşıma araçlarında (ÖTTA) kış aylarında 22.00- 06.00 saatleri arası, yaz aylarında ise 23.00-06.00 saatleri arasında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebiliyor.

Son yıllarda ülke genelinde kadınlara yönelik şiddet olaylarının artmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde kadınlara ulaşımda pozitif ayrımcılık uygulaması için çalışma başlatıldı. Muğla genelinde 3 Ocak 2020 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi ve Özel Toplu Taşıma Araçlarında (ÖTTA) kış aylarında 22.00- 06.00 saatleri arası, yaz aylarında ise 23.00-06.00 saatleri arasında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebiliyor.

'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIĞIMIZ DEVAM EDECEK'
Kadınların istihdamı ve yönetim kadrolarında yer alması açısından önemli bir orana sahip olduğuna vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kadın elinin değdiği her şeyin güzelleşeceği bilinciyle her türlü destek ve projeyi uygulamaya devam ettiklerini söyledi. Gürün, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde kadınlara önemli haklar vermiştir. Muğla'mızda örnek olması açısından 3 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar ulaşımda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamasına devam ediyoruz. Bu uygulamamız devam edecek. Biz Muğla'da büyük bir aileyiz ve ailemizin her bir ferdi için proje ve hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.