Öğretmen ve öğrencilerden türkü konseri

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.03.2022 - 14:11, Güncelleme: 23.03.2022 - 14:54
 

Öğretmen ve öğrencilerden türkü konseri

Öğretmen ve öğrencilerden türkü konseri
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koro ve bağlama topluluğu, öğrencilere türküleri sevdirmek, tanıtmak amacıyla konser düzenledi. Antalya Valiliği'nin başlattığı AHENK Projesi kapsamında, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Konferans Salonu'nda etktinlik düzenlendi. Etkinliğe okul müüdürü Muhammet Mermer, öğretmenler, öğrenciler ve okul çalışanları katıldı. Konserde, okulun müzik öğretmeni ve halk müziği sanatçısı Emre Dayıoğlu'nun çalıştırdığı bağlama, gitar, darbuka ve pendirden oluşan 13 kişilik ekip sahne aldı. Okulun edebiyat öğretmeni Semiha Özkan'ın organize ettiği ve sunduğu konserde, söylenen türküler öncesi türkünün derlemecisi ve türkünün öyküsü hakkında bilgi verildi. Neşet Ertaş, Karacaoğlan, Aşık Veysel ve Abdurahim Karakoç tanıtıldı. Konserde, Türkiye'nin her yöresinden 15 türkü seslendirildi. Türküleri, öğretmen ve öğrenciler okudu. Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Semiha Özkan, "Türk Halk Edebiyatı'nda halk türkülerinin önemli bir yeri var. Amacımız, lise öğrencilerimize türkülerimizi tanıtmak, sevdirmek" dedi. FOTOĞRAFLI  
Öğretmen ve öğrencilerden türkü konseri

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koro ve bağlama topluluğu, öğrencilere türküleri sevdirmek, tanıtmak amacıyla konser düzenledi.

Antalya Valiliği'nin başlattığı AHENK Projesi kapsamında, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Konferans Salonu'nda etktinlik düzenlendi. Etkinliğe okul müüdürü Muhammet Mermer, öğretmenler, öğrenciler ve okul çalışanları katıldı. Konserde, okulun müzik öğretmeni ve halk müziği sanatçısı Emre Dayıoğlu'nun çalıştırdığı bağlama, gitar, darbuka ve pendirden oluşan 13 kişilik ekip sahne aldı. Okulun edebiyat öğretmeni Semiha Özkan'ın organize ettiği ve sunduğu konserde, söylenen türküler öncesi türkünün derlemecisi ve türkünün öyküsü hakkında bilgi verildi. Neşet Ertaş, Karacaoğlan, Aşık Veysel ve Abdurahim Karakoç tanıtıldı. Konserde, Türkiye'nin her yöresinden 15 türkü seslendirildi.

Türküleri, öğretmen ve öğrenciler okudu. Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Semiha Özkan, "Türk Halk Edebiyatı'nda halk türkülerinin önemli bir yeri var. Amacımız, lise öğrencilerimize türkülerimizi tanıtmak, sevdirmek" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.