Orhan Okulu, Kırkpınar'a iddialı hazırlanıyor

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.06.2022 - 13:36, Güncelleme: 17.06.2022 - 14:43
 

Orhan Okulu, Kırkpınar'a iddialı hazırlanıyor

Orhan Okulu, Kırkpınar'a iddialı hazırlanıyor
  Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 2015 ve 2018'de altın kemerin sahibi olan Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu, 1-3 Temmuz arasında 661'incisi düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iddialı hazırlanıyor.  Kampın çok verimli geçtiğini söyleyen Okulu, "Hedefimiz, Kırkpınar'da altın kemeri Muratpaşa'ya, Antalya'ya getirmek" dedi. Antalya'da Kırkpınar hazırlıklarını sürdüren 33 yaşındaki sporcu, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Okulu, Kırkpınar'a sayılı günler kala kampta da son döneme girdiklerini ve yağlı antrenmanlara başladıklarını kaydetti. Sezonu herhangi bir sakatlık olmadan geçirdiğine dikkat çeken Başpehlivan, "Hedefimiz, Kırkpınar'da altın kemeri Muratpaşa'ya, Antalya'ya getirmek. Bu süreçte maddi ve manevi yanımızda olan Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a çok teşekkür ediyorum. Ağabey kardeş gibiyiz" diye konuştu. Diğer yandan, Başpehlivan Okulu ve antrenör Kemal Yılmaz, Başkan Uysal'ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette kısa bir sezon değerlendirmesi yapılırken Başkan Uysal, yakın zamanda antrenmanı ziyaret edeceğini belirterek, Kırkpınar'da Başpehlivan Okulu'ya başarı diledi. 11 YAŞINDAN BU YANA KIRKPINAR'DA Okulu, Kırkpınar er meydanına ilk kez 11 yaşındayken Minik-1 boyda çıktı. 2004'te antrenör Kemal Yılmaz'la çalışmalara başlayan Okulu, 2012'de Başaltı soylarında birincilik alarak başpehlivan olarak güreşmeye başladı. 2015'te, 654'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Türkiye Başpehlivanı olan Okulu, 2018'te 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finalde Şaban Yılmaz'ı yenerek ikinci kez altın kemeri kazandı. Okulu, geçen yıl yapılan 660'ıncı güreşlerde ise ilk dörde girme başarısı gösterdi.(DHA) GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orhan Okulu'nun antremanda ısınma hareketleri yaparken - Yağlanmış halde antreman güreşleri yaparken - RÖP: Orhan Okulu ile röportaj - Antremandan detay görüntüler (FOTOĞRAFLI)  
Orhan Okulu, Kırkpınar'a iddialı hazırlanıyor

 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 2015 ve 2018'de altın kemerin sahibi olan Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu, 1-3 Temmuz arasında 661'incisi düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iddialı hazırlanıyor. 
Kampın çok verimli geçtiğini söyleyen Okulu, "Hedefimiz, Kırkpınar'da altın kemeri Muratpaşa'ya, Antalya'ya getirmek" dedi.
Antalya'da Kırkpınar hazırlıklarını sürdüren 33 yaşındaki sporcu, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Okulu, Kırkpınar'a sayılı günler kala kampta da son döneme girdiklerini ve yağlı antrenmanlara başladıklarını kaydetti. Sezonu herhangi bir sakatlık olmadan geçirdiğine dikkat çeken Başpehlivan, "Hedefimiz, Kırkpınar'da altın kemeri Muratpaşa'ya, Antalya'ya getirmek. Bu süreçte maddi ve manevi yanımızda olan Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a çok teşekkür ediyorum. Ağabey kardeş gibiyiz" diye konuştu.
Diğer yandan, Başpehlivan Okulu ve antrenör Kemal Yılmaz, Başkan Uysal'ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette kısa bir sezon değerlendirmesi yapılırken Başkan Uysal, yakın zamanda antrenmanı ziyaret edeceğini belirterek, Kırkpınar'da Başpehlivan Okulu'ya başarı diledi.
11 YAŞINDAN BU YANA KIRKPINAR'DA
Okulu, Kırkpınar er meydanına ilk kez 11 yaşındayken Minik-1 boyda çıktı. 2004'te antrenör Kemal Yılmaz'la çalışmalara başlayan Okulu, 2012'de Başaltı soylarında birincilik alarak başpehlivan olarak güreşmeye başladı. 2015'te, 654'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Türkiye Başpehlivanı olan Okulu, 2018'te 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finalde Şaban Yılmaz'ı yenerek ikinci kez altın kemeri kazandı. Okulu, geçen yıl yapılan 660'ıncı güreşlerde ise ilk dörde girme başarısı gösterdi.(DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Orhan Okulu'nun antremanda ısınma hareketleri yaparken
- Yağlanmış halde antreman güreşleri yaparken
- RÖP: Orhan Okulu ile röportaj
- Antremandan detay görüntüler

(FOTOĞRAFLI)

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.