Şehitler kahramanlık türküleriyle anıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.03.2022 - 16:02, Güncelleme: 22.03.2022 - 16:30
 

Şehitler kahramanlık türküleriyle anıldı

Şehitler kahramanlık türküleriyle anıldı
    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÇANAKKALE şehitleri, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin konserinde türkülerle anıldı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, Azize Kahraman Halk Eğiti Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Üstün Kent Orkestrası'nda 90 müzisyen sahneye çıktı. Şef Furkan Üstündağ'ın yönetimindeki orkestra, ilk olarak kahramanlık türkülerinden 'Hoş Gelişler Ola' adlı eseri seslendirdi. 11 ESER SESLENDİRİLDİ Anlatımcı ve 4 solistin de yer aldığı konserde savaş yıllarının anlatıldığı bir video da yayımlandı. Solistler ile orkestra, 'Drama Köprüsü', 'Hey Onbeşli-Şehitler Kasidesi', 'Keklik Gibi', 'Yemen Türküsü', 'Çanakkale Türküsü', 'İki Keklik', 'Ah Bir Ataş Ver', 'Ayrılık', 'Memleket', 'Çökertme' adlı eserler seslendirildi. Muhteşem konserde Çanakkale şehitleri ile birlikte 1953'de Dumlupınar denizaltısında şehit olan denizcilerimiz ve 2016 yılında Hakkari Çukurca'da şehit olan Yunus Emre Uçar'da anıldı. BAYRAK MÜDÜRE TESLİM Sahnede 'Zeybek' oynayan temsili askerin açtığı Türk bayrağı Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fedai Yaman'a teslim edildi. Bayrağı öpen Yaman, emaneti Konya'ya şehit Yunus Emre Uçar'ın ailesine göndereceğinin sözünü verdi. Uçar'ın ağabeyi de video sistemi ile canlı olarak salona bağlandı ve emeği geçenlere izleyicilere teşekkür etti. ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR EDİLDİ Konser sonunda Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, İl milli eğitim müdür yardımcıları orkestra şefi ve solist sanatçılara teşekkür çiçeği sundu. Salonu dolduran izleyiciler, kahramanlık türküleriyle duygulu anlar yaşadı. FOTOĞRAFLI  
Şehitler kahramanlık türküleriyle anıldı

 

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÇANAKKALE şehitleri, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin konserinde türkülerle anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, Azize Kahraman Halk Eğiti Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Üstün Kent Orkestrası'nda 90 müzisyen sahneye çıktı. Şef Furkan Üstündağ'ın yönetimindeki orkestra, ilk olarak kahramanlık türkülerinden 'Hoş Gelişler Ola' adlı eseri seslendirdi.

11 ESER SESLENDİRİLDİ

Anlatımcı ve 4 solistin de yer aldığı konserde savaş yıllarının anlatıldığı bir video da yayımlandı. Solistler ile orkestra, 'Drama Köprüsü', 'Hey Onbeşli-Şehitler Kasidesi', 'Keklik Gibi', 'Yemen Türküsü', 'Çanakkale Türküsü', 'İki Keklik', 'Ah Bir Ataş Ver', 'Ayrılık', 'Memleket', 'Çökertme' adlı eserler seslendirildi. Muhteşem konserde Çanakkale şehitleri ile birlikte 1953'de Dumlupınar denizaltısında şehit olan denizcilerimiz ve 2016 yılında Hakkari Çukurca'da şehit olan Yunus Emre Uçar'da anıldı.

BAYRAK MÜDÜRE TESLİM

Sahnede 'Zeybek' oynayan temsili askerin açtığı Türk bayrağı Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fedai Yaman'a teslim edildi. Bayrağı öpen Yaman, emaneti Konya'ya şehit Yunus Emre Uçar'ın ailesine göndereceğinin sözünü verdi. Uçar'ın ağabeyi de video sistemi ile canlı olarak salona bağlandı ve emeği geçenlere izleyicilere teşekkür etti.

ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Konser sonunda Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, İl milli eğitim müdür yardımcıları orkestra şefi ve solist sanatçılara teşekkür çiçeği sundu. Salonu dolduran izleyiciler, kahramanlık türküleriyle duygulu anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.