Tarım arazileri kararnamesi çiftçiyi memnun etti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.03.2022 - 13:23, Güncelleme: 08.03.2022 - 13:37
 

Tarım arazileri kararnamesi çiftçiyi memnun etti

Tarım arazileri kararnamesi çiftçiyi memnun etti
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla birlikte tarım arazilerinin etkin kullanımına yüzde 75 destek verileceği belirtildi. Kararı değerlendiren Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı karar çiftçilerimizi sevindirdi. Bu kararla birlikte yapılacak desteklemeler, tarımsal üretimi destekleyecek ve çiftçimiz tarlasına geri dönecektir" dedi. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş sürecinde tarımsal üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, "Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunu hepimiz çok iyi anladık. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşta dışa bağımlı olmamamız gerektiğini bizlere çok net göstermiştir. Cumhurbaşkanımız da yaşanan süreci önceden görerek gece yarısı yayımladığı kararname ile tarım arazilerinin etkin kullanımına yüzde 75 destek verileceği müjdesini bizlere iletti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile boş bırakılan, atıl veya nadasa bırakılan arazileri üretime kazandıranlara, iklim değişikliğini dikkate alarak hububat, bakliyat ve yağlı tohum üretenlere hibe verilecek, üretim yapanlar tarlalarını ekenler kamu tarafından desteklenecek. Şimdi, biz çiftçilere düşen ise arazilerimizi boş bırakmadan ekimini yaparak dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Kararnameyi imzalayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)  
Tarım arazileri kararnamesi çiftçiyi memnun etti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla birlikte tarım arazilerinin etkin kullanımına yüzde 75 destek verileceği belirtildi.

Kararı değerlendiren Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı karar çiftçilerimizi sevindirdi. Bu kararla birlikte yapılacak desteklemeler, tarımsal üretimi destekleyecek ve çiftçimiz tarlasına geri dönecektir" dedi.
Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş sürecinde tarımsal üretimin öneminin bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, "Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunu hepimiz çok iyi anladık. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşta dışa bağımlı olmamamız gerektiğini bizlere çok net göstermiştir. Cumhurbaşkanımız da yaşanan süreci önceden görerek gece yarısı yayımladığı kararname ile tarım arazilerinin etkin kullanımına yüzde 75 destek verileceği müjdesini bizlere iletti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile boş bırakılan, atıl veya nadasa bırakılan arazileri üretime kazandıranlara, iklim değişikliğini dikkate alarak hububat, bakliyat ve yağlı tohum üretenlere hibe verilecek, üretim yapanlar tarlalarını ekenler kamu tarafından desteklenecek. Şimdi, biz çiftçilere düşen ise arazilerimizi boş bırakmadan ekimini yaparak dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Kararnameyi imzalayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)

 

Sivas HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.