'Tekne orucu' tutan 500 çocuğa erken iftar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.04.2022 - 16:38, Güncelleme: 07.04.2022 - 16:45
 

'Tekne orucu' tutan 500 çocuğa erken iftar

'Tekne orucu' tutan 500 çocuğa erken iftar
- TÜRK gelenekleri arasında yer alan ve yarım gün aç kalmayı gerektiren’ tekne orucu' tutan Erzurumlu çocuklar için iftar programı düzenledi. Oruçlarını açan çocuklar, çeşitli kostümler giyinen tiyatrocularla oynayarak keyifli anlar yaşadı.     Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, ilçede tekne orucu tutan çocuklar için Sanayi bölgesindeki bir lokantada öğle vakti iftar etkinliği düzenlendi. Anadolu geleneği olan 'tekne orucunu' tutan çocuklar, okunan ezanla iftar yaptı. Oruç tutma yaşına gelmeyen çocukların yarım gün tuttuğu tekne orucuna yaşları 4 ila 6 arasında değişen 500 çocuk eşlik etti. İftar sonrası çocuklar Karagöz ve Hacivat gölge oyununu büyük keyifle izledi. Nasrettin Hoca kostümü giyen, Yakutcan ve Mırmır karakterlerini canlandıran tiyatrocular, yaptıkları gösterilerle çocukları eğlendirdi.     İftar yemeğine katılan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar çocuklarla yakından ilgilendi. İftarda onlara elleriyle yemek yediren Uçar, "Yarım günlük oruçlarını tutup, iftar etkinliğimize katılan tüm çocuklarımızı kutluyorum. Bizler oruç ibadetinin farkındalığını oluşturmak ve aşılamak, bu sevgiyi birlikte yaşamak istedik. Onların da bu etkinlikten mutluluk duyduğunu gözlemledim. Hayırlı iftarlar diliyorum" diye konuştu. FOTOĞRAF  
'Tekne orucu' tutan 500 çocuğa erken iftar

- TÜRK gelenekleri arasında yer alan ve yarım gün aç kalmayı gerektiren’ tekne orucu' tutan Erzurumlu çocuklar için iftar programı düzenledi. Oruçlarını açan çocuklar, çeşitli kostümler giyinen tiyatrocularla oynayarak keyifli anlar yaşadı.

    Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, ilçede tekne orucu tutan çocuklar için Sanayi bölgesindeki bir lokantada öğle vakti iftar etkinliği düzenlendi. Anadolu geleneği olan 'tekne orucunu' tutan çocuklar, okunan ezanla iftar yaptı. Oruç tutma yaşına gelmeyen çocukların yarım gün tuttuğu tekne orucuna yaşları 4 ila 6 arasında değişen 500 çocuk eşlik etti. İftar sonrası çocuklar Karagöz ve Hacivat gölge oyununu büyük keyifle izledi. Nasrettin Hoca kostümü giyen, Yakutcan ve Mırmır karakterlerini canlandıran tiyatrocular, yaptıkları gösterilerle çocukları eğlendirdi.
    İftar yemeğine katılan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar çocuklarla yakından ilgilendi. İftarda onlara elleriyle yemek yediren Uçar, "Yarım günlük oruçlarını tutup, iftar etkinliğimize katılan tüm çocuklarımızı kutluyorum. Bizler oruç ibadetinin farkındalığını oluşturmak ve aşılamak, bu sevgiyi birlikte yaşamak istedik. Onların da bu etkinlikten mutluluk duyduğunu gözlemledim. Hayırlı iftarlar diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.