TKDK BURDUR’A 265 MİLYONLUK DEV BAŞVURU

Siyaset (Akca Gazete) - Akca Gazete | 25.03.2022 - 09:45, Güncelleme: 25.03.2022 - 09:45
 

TKDK BURDUR’A 265 MİLYONLUK DEV BAŞVURU

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II programı 11. Başvuru çağrı dönemi için proje başvuruları tamamlandı. TKDK hibe desteklerinden yararlanmak için Burdur’da yoğun ilginin yaşandığı bu proje döneminde dev proje başvurusu gerçekleşti.
Diğer proje dönemlerinden farklı olarak,  sınırlı sayıda sektörde başvuruların kabul edildiği bir dönem olmasına rağmen şimdiye kadar yapılan en fazla yatırım 11. çağrı döneminde gerçekleşmiş oldu. Toplamda 265 Milyon Liralık yatırım başvurusu yapılan 86 projenin incelemelerin tamamlanmasının ardından uygun olması durumunda  %55 oranında hibe desteğinden yararlanacaktır. Kooperatiflerin başvurularında ise hibe oranı %65’e çıkacaktır. Ayrıca vergi muafiyetleri ve avans ödemesi de yine projelerin yararlanabileceği diğer avantajlı durumlardır. Proje başvurularının sektörlere göre dağılımı ise şu şekilde gerçekleşmiştir; 10 adet kesme çiçekçilik sera projesi, yine serada üretimin ve tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesinin de dahil olduğu 29 adet tıbbi aromatik bitki projesi, 1 adet mantarcılık projesi, 1 adet fide üretim serası, 5 adet arıcılık projesi, 1 adet ahşap işlemeciliği projesi, 1 adet metal işlemeciliği projesi, 1 adet lavaş üretim projesi, 8 adet kırsal turizm projesi, 3 adet makine ekipman parkı projesi ve 26 adet yenilenebilir enerji yatırımı projesidir. Projelerin teknik ve idari incelenmelerinin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalama işlemlerine hızlıca geçilerek, birçok yatırımın yılsonuna kadar üretime katılması hedeflenmektedir. İlimize hayırlı olsun.”
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II programı 11. Başvuru çağrı dönemi için proje başvuruları tamamlandı. TKDK hibe desteklerinden yararlanmak için Burdur’da yoğun ilginin yaşandığı bu proje döneminde dev proje başvurusu gerçekleşti.

Diğer proje dönemlerinden farklı olarak,  sınırlı sayıda sektörde başvuruların kabul edildiği bir dönem olmasına rağmen şimdiye kadar yapılan en fazla yatırım 11. çağrı döneminde gerçekleşmiş oldu.

Toplamda 265 Milyon Liralık yatırım başvurusu yapılan 86 projenin incelemelerin tamamlanmasının ardından uygun olması durumunda  %55 oranında hibe desteğinden yararlanacaktır. Kooperatiflerin başvurularında ise hibe oranı %65’e çıkacaktır. Ayrıca vergi muafiyetleri ve avans ödemesi de yine projelerin yararlanabileceği diğer avantajlı durumlardır.

Proje başvurularının sektörlere göre dağılımı ise şu şekilde gerçekleşmiştir; 10 adet kesme çiçekçilik sera projesi, yine serada üretimin ve tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesinin de dahil olduğu 29 adet tıbbi aromatik bitki projesi, 1 adet mantarcılık projesi, 1 adet fide üretim serası, 5 adet arıcılık projesi, 1 adet ahşap işlemeciliği projesi, 1 adet metal işlemeciliği projesi, 1 adet lavaş üretim projesi, 8 adet kırsal turizm projesi, 3 adet makine ekipman parkı projesi ve 26 adet yenilenebilir enerji yatırımı projesidir.

Projelerin teknik ve idari incelenmelerinin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalama işlemlerine hızlıca geçilerek, birçok yatırımın yılsonuna kadar üretime katılması hedeflenmektedir. İlimize hayırlı olsun.”

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.