Türk Ocakları Bölge Toplantısı Burdur'da yapıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.12.2022 - 08:23, Güncelleme: 19.12.2022 - 08:25
 

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Burdur'da yapıldı

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Burdur'da yapıldı
TÜRK Ocakları Bölge Toplantısı, Burdur Şubesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Burdur Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, genel merkez yöneticileri ve Aksaray, Alanya, Antalya, Aydın, Denizli, Dinar, Eskişehir, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Nazilli, Salihli ve Tokat şube başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları'nın Türkiye'nin en köklü gönüllü kuruluşu olduğunu söyledi. Öz, "Kuruluşundan bugüne tek amacı Türk milletine bilim, kültür, eğitim alanlarında hizmet etmek. Bu gaye etrafından kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş beka alemine göç etmiş bütün büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler diliyorum" dedi. Covid-19 döneminin dünyada köklü bir değişime yol açtığını kaydeden Öz, "Komplo teorilerine falan oralara hiç girmeyeceğim ama tüm dünya bundan etkilendi. Bunun öncesinde dünyada bir algı vardı. Küreselleşiyoruz, dijital çağa girdik, ulus devletler önemini kaybedecek, milli kimlikler ortadan kalkacak, dünya hep birbirine benzeyen insanların olduğu adeta küresel bir köye dönüşecek. Aslında 2000'li yılların başından itibaren dünyada meydana gelen gelişmeler bunun böyle olmayacağını çok net gösterdi ve dünyada milliyetçilik yükselmeye başladı. Covid-19 küresel salgını da milli devletlerin ne kadar önemli olduğunu da dünyanın gündemine getirdi" diye konuştu. Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Doç. Dr. Himmet Büke de bölge toplantısını Burdur'da yapmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından şube başkanları şubelerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. FOTOĞRAFLI  
Türk Ocakları Bölge Toplantısı Burdur'da yapıldı

TÜRK Ocakları Bölge Toplantısı, Burdur Şubesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Burdur Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, genel merkez yöneticileri ve Aksaray, Alanya, Antalya, Aydın, Denizli, Dinar, Eskişehir, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Nazilli, Salihli ve Tokat şube başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları'nın Türkiye'nin en köklü gönüllü kuruluşu olduğunu söyledi. Öz, "Kuruluşundan bugüne tek amacı Türk milletine bilim, kültür, eğitim alanlarında hizmet etmek. Bu gaye etrafından kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş beka alemine göç etmiş bütün büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler diliyorum" dedi.

Covid-19 döneminin dünyada köklü bir değişime yol açtığını kaydeden Öz, "Komplo teorilerine falan oralara hiç girmeyeceğim ama tüm dünya bundan etkilendi. Bunun öncesinde dünyada bir algı vardı. Küreselleşiyoruz, dijital çağa girdik, ulus devletler önemini kaybedecek, milli kimlikler ortadan kalkacak, dünya hep birbirine benzeyen insanların olduğu adeta küresel bir köye dönüşecek. Aslında 2000'li yılların başından itibaren dünyada meydana gelen gelişmeler bunun böyle olmayacağını çok net gösterdi ve dünyada milliyetçilik yükselmeye başladı. Covid-19 küresel salgını da milli devletlerin ne kadar önemli olduğunu da dünyanın gündemine getirdi" diye konuştu.

Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Doç. Dr. Himmet Büke de bölge toplantısını Burdur'da yapmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından şube başkanları şubelerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.