U23 Güreş Milli Takımından tarihi başarı

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.03.2022 - 22:23, Güncelleme: 14.03.2022 - 08:57
 

U23 Güreş Milli Takımından tarihi başarı

U23 Güreş Milli Takımından tarihi başarı
 Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye madalyalara adeta ambargo koydu ve tarihi başarılara imza attı. Milliler, 20 madalya ile hem en çok kürsüye çıktığı turnuvayı tamamladı hem de 3 ayrı kategoride ilk kez Avrupa’da ilk 3 arasına girdi. Plovdiv şehrinde düzenlenen ve 27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonayı Türkiye 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ile tamamladı. Böylece Türkiye, kazandığı 20 madalya ile U23 Avrupa Şampiyonasında en fazla madalya kazandığı turnuvaya imza attı. Milliler, bundan önce en fazla madalyayı, 2018’de düzenlenen şampiyonada 17 kez kürsüye çıkarak yaşamıştı. Öte yandan Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu, erkekler grekoromen ve serbest stilde de Avrupa ikincisi olarak tarihinde ilk kez üç kategoride de Avrupa’da ilk 3’e girmeyi başardı. BAŞKAN ŞEREF EROĞLU’NDAN KUTLAMA Turnuvada ay-yıldızlı formayı başarı ile temsil eden bütün sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “Çok mutluyuz, artık geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. Gençlerimiz her anlamda tarih yazdılar. Emeğe geçenleri yürekten kutluyorum. Bundan sonra da bir olarak, el ele vererek, çok çalışarak tarih yazmaya devam edeceğiz. Durmak yok! Her şey ata sporumuz için” diye konuştu. TÜRKİYE, KADINLAR SERBEST STİLDE AVRUPA ŞAMPİYONU Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu oldu. Millilerimiz turnuvayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayarak tarihe geçti. Altın Madalya: 57 kilo Elvira Kamaloğlu  Gümüş Madalya: 68 kilo Aslı Demir Bronz Madalya: 53 kilo Rahime Arı, 55 kilo Zeynep Yetgil, 65 kilo Yağmur Çakmak, 76 kilo Mehtap Gültekin ERKEKLER GREKOROMENDE AVRUPA İKİNCİLİĞİ Ay-yıldızlı güreşçiler, grekoromen stilde 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldu.  Altın Madalya: 55 kilo Emre Mutlu Gümüş Madalya: 67 kilo Kadir Kamal, 72 kilo Abdullah Toprak ve 130 kilo Fatih Bozkurt Bronz Madalya: 97 kilo Mustafa Olgun, 77 kilo Abdurrahman Kalkan ve 63 kilo Mustafa Safa Yıldırım  TÜRKİYE, ERKEKLER SERBEST STİLDE AVRUPA İKİNCİSİ Birbirinden çekişmeli mücadelelerin yaşandığı erkekler serbest stilde 2 altın, 5 de bronz madalya kazanan milliler, Avrupa ikincisi olarak turnuvayı tamamladı. Altın Madalya: 61 kilo Emrah Ormanoğlu, 92 kilo Feyzullah Aktürk    
U23 Güreş Milli Takımından tarihi başarı

 Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye madalyalara adeta ambargo koydu ve tarihi başarılara imza attı. Milliler, 20 madalya ile hem en çok kürsüye çıktığı turnuvayı tamamladı hem de 3 ayrı kategoride ilk kez Avrupa’da ilk 3 arasına girdi.

Plovdiv şehrinde düzenlenen ve 27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonayı Türkiye 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ile tamamladı. Böylece Türkiye, kazandığı 20 madalya ile U23 Avrupa Şampiyonasında en fazla madalya kazandığı turnuvaya imza attı. Milliler, bundan önce en fazla madalyayı, 2018’de düzenlenen şampiyonada 17 kez kürsüye çıkarak yaşamıştı. Öte yandan Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu, erkekler grekoromen ve serbest stilde de Avrupa ikincisi olarak tarihinde ilk kez üç kategoride de Avrupa’da ilk 3’e girmeyi başardı.
BAŞKAN ŞEREF EROĞLU’NDAN KUTLAMA
Turnuvada ay-yıldızlı formayı başarı ile temsil eden bütün sporcuları ve antrenörlerini tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “Çok mutluyuz, artık geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. Gençlerimiz her anlamda tarih yazdılar. Emeğe geçenleri yürekten kutluyorum. Bundan sonra da bir olarak, el ele vererek, çok çalışarak tarih yazmaya devam edeceğiz. Durmak yok! Her şey ata sporumuz için” diye konuştu.
TÜRKİYE, KADINLAR SERBEST STİLDE AVRUPA ŞAMPİYONU
Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu oldu. Millilerimiz turnuvayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayarak tarihe geçti.
Altın Madalya: 57 kilo Elvira Kamaloğlu 
Gümüş Madalya: 68 kilo Aslı Demir
Bronz Madalya: 53 kilo Rahime Arı, 55 kilo Zeynep Yetgil, 65 kilo Yağmur Çakmak, 76 kilo Mehtap Gültekin
ERKEKLER GREKOROMENDE AVRUPA İKİNCİLİĞİ
Ay-yıldızlı güreşçiler, grekoromen stilde 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldu. 
Altın Madalya: 55 kilo Emre Mutlu
Gümüş Madalya: 67 kilo Kadir Kamal, 72 kilo Abdullah Toprak ve 130 kilo Fatih Bozkurt
Bronz Madalya: 97 kilo Mustafa Olgun, 77 kilo Abdurrahman Kalkan ve 63 kilo Mustafa Safa Yıldırım 
TÜRKİYE, ERKEKLER SERBEST STİLDE AVRUPA İKİNCİSİ
Birbirinden çekişmeli mücadelelerin yaşandığı erkekler serbest stilde 2 altın, 5 de bronz madalya kazanan milliler, Avrupa ikincisi olarak turnuvayı tamamladı.
Altın Madalya: 61 kilo Emrah Ormanoğlu, 92 kilo Feyzullah Aktürk
 

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.