Üniversite öğrencileri kadın jandarmalara emanet

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.12.2021 - 12:55, Güncelleme: 01.12.2021 - 13:33
 

Üniversite öğrencileri kadın jandarmalara emanet

Üniversite öğrencileri kadın jandarmalara emanet
MUŞ'ta, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın jandarmalar, Muş Alparslan Üniversitesi ve öğrenci yurtlarının çevresinde güvenliği sağlıyor. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için tedbirlerini alan kadın astsubaylar, sürekli diyalog halinde oldukları öğrencilerin sorun ve taleplerini de dinliyor. Jandarma teşkilatında görevli kadın astsubaylar, Muş'ta, asayiş, kaçakçılık ve terörle mücadele gibi alanların yanı sıra üniversite ve yurt çevrelerinde de uygulamalar yapıyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) ve yurtların çevrelerinde dronla havadan denetim, dedektör köpekle araç araması, GBT sorgulaması yapan kadın astsubaylar sayesinde öğrenciler, okul ve yurtlarına daha da güvenle ulaşabiliyor. 'KENDİMİZİ DAHA GÜVENDE HİSSEDİYORUZ' Kadın astsubayların okul ve yurt çevresinde bulunmalarıyla kendilerini daha güvende hissettiklerini belirten üniversite öğrencisi Gamze Arslan, “Güvenlikle alakalı hiçbir sıkıntımız yok. Bu anlamda gayet huzurluyuz" dedi. Yurtta kalan Nazife Aksoy ise, “Kız yurdunda kalıyorum. Kadın astsubayların, komutanların burada olmasıyla daha güvende hissediyoruz. Gidiş gelişler de daha güvenli oluyor. Okuldan geç çıktığımız zaman, böyle güvenlikle rahat bir şekilde gidip gelebiliyoruz. Akşam geç çıktığımız vakitler oluyor. Çıkışta yurda giderken, kendimizi güvende hissediyoruz" diye konuştu. Rabia Fırat ise “Astsubaylarımızın burada olmasından dolayı çok rahatız. Rahatlıkla yurttan okula gidip gelebiliyoruz, o yüzden içimiz rahat. Güvenliğimiz açısından çok iyi. Özelikle kadın güvenlik güçlerimizin burada olması güven veriyor. Kendimizi çok iyi ve güvende hissediyoruz. Bu yüzden kadın astsubaylara çok teşekkür ediyoruz" dedi. Kadın astsubaylar, sürekli diyalog halinde oldukları öğrencilerin sorun ve taleplerini de dinliyor. FOTOĞRAF  
Üniversite öğrencileri kadın jandarmalara emanet

MUŞ'ta, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın jandarmalar, Muş Alparslan Üniversitesi ve öğrenci yurtlarının çevresinde güvenliği sağlıyor. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için tedbirlerini alan  kadın astsubaylar, sürekli diyalog halinde oldukları öğrencilerin sorun ve taleplerini de dinliyor.

Jandarma teşkilatında görevli kadın astsubaylar, Muş'ta, asayiş, kaçakçılık ve terörle mücadele gibi alanların yanı sıra üniversite ve yurt çevrelerinde de uygulamalar yapıyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) ve yurtların çevrelerinde dronla havadan denetim, dedektör köpekle araç araması, GBT sorgulaması yapan kadın astsubaylar sayesinde öğrenciler, okul ve yurtlarına daha da güvenle ulaşabiliyor.
'KENDİMİZİ DAHA GÜVENDE HİSSEDİYORUZ'
Kadın astsubayların okul ve yurt çevresinde bulunmalarıyla kendilerini daha güvende hissettiklerini belirten üniversite öğrencisi Gamze Arslan, “Güvenlikle alakalı hiçbir sıkıntımız yok. Bu anlamda gayet huzurluyuz" dedi.
Yurtta kalan Nazife Aksoy ise, “Kız yurdunda kalıyorum. Kadın astsubayların, komutanların burada olmasıyla daha güvende hissediyoruz. Gidiş gelişler de daha güvenli oluyor. Okuldan geç çıktığımız zaman, böyle güvenlikle rahat bir şekilde gidip gelebiliyoruz. Akşam geç çıktığımız vakitler oluyor. Çıkışta yurda giderken, kendimizi güvende hissediyoruz" diye konuştu.
Rabia Fırat ise “Astsubaylarımızın burada olmasından dolayı çok rahatız. Rahatlıkla yurttan okula gidip gelebiliyoruz, o yüzden içimiz rahat. Güvenliğimiz açısından çok iyi. Özelikle kadın güvenlik güçlerimizin burada olması güven veriyor. Kendimizi çok iyi ve güvende hissediyoruz. Bu yüzden kadın astsubaylara çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Kadın astsubaylar, sürekli diyalog halinde oldukları öğrencilerin sorun ve taleplerini de dinliyor.

FOTOĞRAF

 

Muş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.