Vali Yazıcı: Köy okullarını yeniden eğitime kazandırıyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.09.2022 - 17:05, Güncelleme: 28.09.2022 - 17:05
 

Vali Yazıcı: Köy okullarını yeniden eğitime kazandırıyoruz

Vali Yazıcı: Köy okullarını yeniden eğitime kazandırıyoruz
  ANTALYA,(DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Finike ilçesinin Gökbük Köyü'nde bulunan yaşam merkezini ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldüğü proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, "Köy Yaşam Merkezleriyle köy okullarımızı yeniden eğitime kazandırıyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürmesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Finike Gökbük Köyü'nde bulunan Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı'ya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti. KIRSAL MAHALLELERİN GELİŞİMİNE KATKI Antalya'nın portakalıyla meşhur Finike ilçesine bağlı Gökbük Köyü'ndeki Köy Yaşam Merkezi'ni gezen ve incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Köy Yaşam Merkezi' projesi kapsamında sedir, çam, meşe ve ardıç ağaçlarının sarıp sarmaladığı, doğa harikası Gökbük Köyü'ndeki köy yaşam merkezimizi ziyaret ettik. Bu proje ile köylerde atıl olarak bulunan okullarımızın Köy Yaşam Merkezi adı altında yeniden hayat bulmalarını sağlıyoruz. Köylerimize her manada hizmet edecek bu okullarımızı inşallah Antalya'mızın her bir köşesinde ayağa kaldırarak yeniden eğitime kazandıracağız. Ayrıca proje kapsamında, bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda kursların açılmasıyla kırsal mahallelerin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. Vali Yazıcı, Gökbük Köy Yaşam Merkezi binasını gezerek sınıflarda incelemelerde bulundu. Köy Yaşam Merkezi'ndeki verilen eğitimlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, okuldaki anasınıfı ve diğer sınıfları gezerek kursiyerlerin çalışmalarını yerinde görüp sohbet etti. Gökbük Köy Yaşam Merkezi'nin bahçesine fidan dikimi gerçekleştiren Vali Yazıcı, ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterilerini izledi.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Vali Yazıcı: Köy okullarını yeniden eğitime kazandırıyoruz

 

ANTALYA,(DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Finike ilçesinin Gökbük Köyü'nde bulunan yaşam merkezini ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldüğü proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, "Köy Yaşam Merkezleriyle köy okullarımızı yeniden eğitime kazandırıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eski köy okullarının yenilenerek Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürmesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Finike Gökbük Köyü'nde bulunan Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı'ya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

KIRSAL MAHALLELERİN GELİŞİMİNE KATKI

Antalya'nın portakalıyla meşhur Finike ilçesine bağlı Gökbük Köyü'ndeki Köy Yaşam Merkezi'ni gezen ve incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Köy Yaşam Merkezi' projesi kapsamında sedir, çam, meşe ve ardıç ağaçlarının sarıp sarmaladığı, doğa harikası Gökbük Köyü'ndeki köy yaşam merkezimizi ziyaret ettik. Bu proje ile köylerde atıl olarak bulunan okullarımızın Köy Yaşam Merkezi adı altında yeniden hayat bulmalarını sağlıyoruz. Köylerimize her manada hizmet edecek bu okullarımızı inşallah Antalya'mızın her bir köşesinde ayağa kaldırarak yeniden eğitime kazandıracağız. Ayrıca proje kapsamında, bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda kursların açılmasıyla kırsal mahallelerin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Vali Yazıcı, Gökbük Köy Yaşam Merkezi binasını gezerek sınıflarda incelemelerde bulundu. Köy Yaşam Merkezi'ndeki verilen eğitimlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, okuldaki anasınıfı ve diğer sınıfları gezerek kursiyerlerin çalışmalarını yerinde görüp sohbet etti. Gökbük Köy Yaşam Merkezi'nin bahçesine fidan dikimi gerçekleştiren Vali Yazıcı, ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterilerini izledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.