Yelkenlileriyle dünya turuna çıktılar

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.06.2022 - 13:15, Güncelleme: 16.06.2022 - 14:29
 

Yelkenlileriyle dünya turuna çıktılar

Yelkenlileriyle dünya turuna çıktılar
 ANTALYA'da, Sezgin ve Betül Tekin çifti, 17 metrelik yelkenli tekneleri 'Kekova'yla 5 yıl sürecek dünya turuna çıktı. Çifti tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan uğurlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sevdiğiniz, tutkunu olduğunuz, hayal ettiğiniz şeyi gerçekleştirmek için önemli bir örnek" dedi. Antalya'da yaşayan avukat Sezgin Tekin ile eşi Betül Tekin, 17 metrelik yelkenli tekneleri Kekova'yla dünya turuna çıktı. Çift, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan demir aldı. Çifti yolculuğa, aralarında Başkan Uysal'ın da yer aldığı dostları, meslektaşları ve ailesi uğurladı. Tarihi limanda yapılan uğurlama töreninde Betül Tekin, “Sezgin'le beraber bu yola baş koyduk. Hepinize sevgiyle kucaklıyoruz. Geldiğimizde hepiniz sağlıklı sıhhatli bizi karşılayın" dedi. Sezgin Tekin ise bu yolculukla çocukluk hayalini gerçekleştireceğini söyledi. Başkan Uysal ise Tekin ailesinin kent yaşayanları ve gelecek kuşaklar için önemli bir örnek olduğunu söyledi. İnsanların sevdiği, tutkunu olduğu, hayal ettiği bir şeyi gerçekleştiriyor olmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Önemli bir cesaret ve adım. Diğer yandan dünyayı hep beraber, birlikte düşünebilmek açısından da önemli. Gelecek kuşakların bu duygu içinde olabilmesi. Yerel zemine ayağımızı basmak, yerel zeminden vazgeçmemek ama evrensel düşünmek" diye konuştu. Başkan Uysal, konuşmasının ardından çifte Muratpaşa Belediyesi tişörtü hediye etti. Tekin çifti, törenin ardından, ayakkabılarını çıkarıp 5 yıl sonra döndüklerinde giyip karaya çıkmak için arkadaşlarına emanet edip tekneye geçti. Sezgin Tekin, bunun denizcilikte bir gelenek olduğunu anlatırken Başkan Uysal da teknenin limana bağlı olduğu iplerden birini kesti. Tekin çifti de bu arada diğer halatları çözdü ve son kontrolleri yaptı. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra çift, alkışlar eşliğinde yelkenlileri Kekova'yla Kaleiçi Yat Limanı'ndan hareket etti. Tekin çifti, 5 yıl sürecek yolculuklarında sürekli batıya hareket edecek. Tekin ailesi, Akdeniz'i geçip Atlas Okyanusu'na geçecek Pasifik ve Hint okyanuslarını aşıp Kızıldeniz'den veya Güney Afrika'dan dönerek yeniden Atlas Okyanusu ve Akdeniz'den Antalya'ya gelerek başladıkları noktada dünya turunu tamamlayacak. FOTOĞRAFLI  
Yelkenlileriyle dünya turuna çıktılar

 ANTALYA'da, Sezgin ve Betül Tekin çifti, 17 metrelik yelkenli tekneleri 'Kekova'yla 5 yıl sürecek dünya turuna çıktı. Çifti tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan uğurlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sevdiğiniz, tutkunu olduğunuz, hayal ettiğiniz şeyi gerçekleştirmek için önemli bir örnek" dedi.

Antalya'da yaşayan avukat Sezgin Tekin ile eşi Betül Tekin, 17 metrelik yelkenli tekneleri Kekova'yla dünya turuna çıktı. Çift, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndan demir aldı. Çifti yolculuğa, aralarında Başkan Uysal'ın da yer aldığı dostları, meslektaşları ve ailesi uğurladı.
Tarihi limanda yapılan uğurlama töreninde Betül Tekin, “Sezgin'le beraber bu yola baş koyduk. Hepinize sevgiyle kucaklıyoruz. Geldiğimizde hepiniz sağlıklı sıhhatli bizi karşılayın" dedi. Sezgin Tekin ise bu yolculukla çocukluk hayalini gerçekleştireceğini söyledi.
Başkan Uysal ise Tekin ailesinin kent yaşayanları ve gelecek kuşaklar için önemli bir örnek olduğunu söyledi. İnsanların sevdiği, tutkunu olduğu, hayal ettiği bir şeyi gerçekleştiriyor olmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Önemli bir cesaret ve adım. Diğer yandan dünyayı hep beraber, birlikte düşünebilmek açısından da önemli. Gelecek kuşakların bu duygu içinde olabilmesi. Yerel zemine ayağımızı basmak, yerel zeminden vazgeçmemek ama evrensel düşünmek" diye konuştu. Başkan Uysal, konuşmasının ardından çifte Muratpaşa Belediyesi tişörtü hediye etti.
Tekin çifti, törenin ardından, ayakkabılarını çıkarıp 5 yıl sonra döndüklerinde giyip karaya çıkmak için arkadaşlarına emanet edip tekneye geçti. Sezgin Tekin, bunun denizcilikte bir gelenek olduğunu anlatırken Başkan Uysal da teknenin limana bağlı olduğu iplerden birini kesti. Tekin çifti de bu arada diğer halatları çözdü ve son kontrolleri yaptı. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra çift, alkışlar eşliğinde yelkenlileri Kekova'yla Kaleiçi Yat Limanı'ndan hareket etti.
Tekin çifti, 5 yıl sürecek yolculuklarında sürekli batıya hareket edecek. Tekin ailesi, Akdeniz'i geçip Atlas Okyanusu'na geçecek Pasifik ve Hint okyanuslarını aşıp Kızıldeniz'den veya Güney Afrika'dan dönerek yeniden Atlas Okyanusu ve Akdeniz'den Antalya'ya gelerek başladıkları noktada dünya turunu tamamlayacak.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.