Yüzde 85 görme engelli başkan kilim dokuyup, üretim yapıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.12.2021 - 10:50, Güncelleme: 11.12.2021 - 11:07
 

Yüzde 85 görme engelli başkan kilim dokuyup, üretim yapıyor

Yüzde 85 görme engelli başkan kilim dokuyup, üretim yapıyor
HATAY'ın İskenderun ilçesinde Engelliyim, Engel Tanımam Derneği Başkanı yüzde 85 görme engelli Kamil Göçmen (33), engelsiz atölyesinde 2017 yılından bu yana kilim dokuyor.  Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen, 2017 yılında engelsiz atölyede kilim dokumaya karar verdi. Yüzde 15’lik görüşü ve hocaları sayesinde ayarlamaları yaptığını ifade eden Göçmen, "Renkleri ayırma konusunda sıkıntı yok fazla renkleri seçebiliyorum ama ilmek sayılarını hocam ayarlıyor. Basamak çıkacağım zaman ip sayısına göre çıkıyorum. Bu zaman kadar 5 çanta, 1 şark köşesi, bir tane 80x200 boyutlarında kilim dokudum. İki büyük ve bir küçük yastık yaptım” dedi. 'SABIR İSTEYEN BİR İŞ' İlk olarak bileklik yaparak dokuma işlerine başladığını söyleyen Göçmen, “Daha sonra küçük kasnak üzerinde çanta yapmaya başladım. Sonrasında kendimi geliştirerek, görme engelli olmama rağmen ‘Ben bu işi başarabiliyorum’ dedim ve büyük ürünler yapmak istedim. Çanta, yastık, büyük kilimler yaparak kendimi geliştirdim. Bu işi azimle yaptım. Kilim dokuma sabır isteyen bir iş, sabretmeyen bunu yapamaz. Çizimleri hocamız yapıyor, modeli kendisi ayarlıyor. Sonrasında desene başlıyorum. Hocamız gerekli yerlerde bana yardımcı oluyor. Diğer arkadaşlarım da bana destek oldu. Üretmeye ürünlerimi çoğaltmaya devam edeceğim. Ürünlerimi sergilemek istiyorum" diye konuştu.    
Yüzde 85 görme engelli başkan kilim dokuyup, üretim yapıyor

HATAY'ın İskenderun ilçesinde Engelliyim, Engel Tanımam Derneği Başkanı yüzde 85 görme engelli Kamil Göçmen (33), engelsiz atölyesinde 2017 yılından bu yana kilim dokuyor. 

Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen, 2017 yılında engelsiz atölyede kilim dokumaya karar verdi. Yüzde 15’lik görüşü ve hocaları sayesinde ayarlamaları yaptığını ifade eden Göçmen, "Renkleri ayırma konusunda sıkıntı yok fazla renkleri seçebiliyorum ama ilmek sayılarını hocam ayarlıyor. Basamak çıkacağım zaman ip sayısına göre çıkıyorum. Bu zaman kadar 5 çanta, 1 şark köşesi, bir tane 80x200 boyutlarında kilim dokudum. İki büyük ve bir küçük yastık yaptım” dedi.
'SABIR İSTEYEN BİR İŞ'
İlk olarak bileklik yaparak dokuma işlerine başladığını söyleyen Göçmen, “Daha sonra küçük kasnak üzerinde çanta yapmaya başladım. Sonrasında kendimi geliştirerek, görme engelli olmama rağmen ‘Ben bu işi başarabiliyorum’ dedim ve büyük ürünler yapmak istedim. Çanta, yastık, büyük kilimler yaparak kendimi geliştirdim. Bu işi azimle yaptım. Kilim dokuma sabır isteyen bir iş, sabretmeyen bunu yapamaz. Çizimleri hocamız yapıyor, modeli kendisi ayarlıyor. Sonrasında desene başlıyorum. Hocamız gerekli yerlerde bana yardımcı oluyor. Diğer arkadaşlarım da bana destek oldu. Üretmeye ürünlerimi çoğaltmaya devam edeceğim. Ürünlerimi sergilemek istiyorum" diye konuştu.

 

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.