MAKÜ’lü Bilim İnsanları Dünya Listelerinde Yer Aldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 06.10.2023 - 15:09, Güncelleme: 06.10.2023 - 15:09
 

MAKÜ’lü Bilim İnsanları Dünya Listelerinde Yer Aldı

Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde ABD ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülen çalışma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı.
‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi. Hollanda’da yer alan Elsevier şirketi tarafından yayınlanan bu çalışmada ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) 5 akademisyen listede yer almayı başararak MAKÜ’yü uluslararası camiada gururlandırdı. Listede MAKÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Gökmen Arslan, Bucak Teknoloji Fakültesi’nden Doç. Dr. Emrah Hançer ve Doç. Dr. Serkan Ballı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Mert Gürlek, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Uyumaz ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alarak MAKÜ’yü uluslararası düzeyde temsil ettiler.
Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde ABD ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülen çalışma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı.

‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi.

Hollanda’da yer alan Elsevier şirketi tarafından yayınlanan bu çalışmada ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) 5 akademisyen listede yer almayı başararak MAKÜ’yü uluslararası camiada gururlandırdı.

Listede MAKÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Gökmen Arslan, Bucak Teknoloji Fakültesi’nden Doç. Dr. Emrah Hançer ve Doç. Dr. Serkan Ballı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Mert Gürlek, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Uyumaz ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alarak MAKÜ’yü uluslararası düzeyde temsil ettiler.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.