BM Ajansı: Gazze'de 187 binden fazla insanın yerinden edildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.10.2023 - 15:19, Güncelleme: 10.10.2023 - 15:19
 

BM Ajansı: Gazze'de 187 binden fazla insanın yerinden edildi

BM Ajansı: Gazze'de 187 binden fazla insanın yerinden edildi
Beril SÖNMEZ, (DHA) -  Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), saldırılarda Gazze’deki ofislerin zarar gördüğünü, 2 personelinin öldürüldüğünü ve 187 bin 500'den fazla kişinin yerinden edildiğini duyurdu. UNRWA bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;; “Dün gece UNRWA'nın Gazze'deki merkezinin bulunduğu bina, yakınlardaki hava saldırıları sonucunda önemli ölçüde hasar gördü. Gazze'de bulunan tüm BM uluslararası personeli aynı yerleşke içindeki başka bir binada barınmaktadır.  2 PERSONEL VE 5 ÖĞRENCİ ÖLDÜ UNRWA bu olay sırasında personeli arasında herhangi bir kayıp kaydetmemiştir, ancak 7 Ekim'den bu yana iki UNRWA personeli ve beş UNRWA öğrencisi öldürülmüştür. 18 TESİSTE HASAR VAR İlk bilgilere göre, ofisler ve UNRWA varlıkları hasar görmüştür. Birleşmiş Milletler binaları ve tesisleri, çatışma zamanları da dâhil olmak üzere her zaman korunmalıdır. UNRWA, 7 Ekim'den bu yana, yerinden edilmiş sivillerin barındığı okullar da dahil olmak üzere en az 18 tesisinde hem ikincil hem de doğrudan hasar kaydetmiştir.   HALK GAZZE’DE OKULLARDA BARINIYOR Bugün itibariyle BM, Gazze'de 187 bin 500'den fazla insanın yerinden edildiğini ve 137 binden fazla insanın Gazze Şeridi'ndeki 80'den fazla UNRWA okulunda barındığını tahmin etmektedir.” FOTOĞRAFLI  
BM Ajansı: Gazze'de 187 binden fazla insanın yerinden edildi

Beril SÖNMEZ, (DHA) -  Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), saldırılarda Gazze’deki ofislerin zarar gördüğünü, 2 personelinin öldürüldüğünü ve 187 bin 500'den fazla kişinin yerinden edildiğini duyurdu.
UNRWA bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;;
“Dün gece UNRWA'nın Gazze'deki merkezinin bulunduğu bina, yakınlardaki hava saldırıları sonucunda önemli ölçüde hasar gördü. Gazze'de bulunan tüm BM uluslararası personeli aynı yerleşke içindeki başka bir binada barınmaktadır. 
2 PERSONEL VE 5 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
UNRWA bu olay sırasında personeli arasında herhangi bir kayıp kaydetmemiştir, ancak 7 Ekim'den bu yana iki UNRWA personeli ve beş UNRWA öğrencisi öldürülmüştür.
18 TESİSTE HASAR VAR
İlk bilgilere göre, ofisler ve UNRWA varlıkları hasar görmüştür. Birleşmiş Milletler binaları ve tesisleri, çatışma zamanları da dâhil olmak üzere her zaman korunmalıdır. UNRWA, 7 Ekim'den bu yana, yerinden edilmiş sivillerin barındığı okullar da dahil olmak üzere en az 18 tesisinde hem ikincil hem de doğrudan hasar kaydetmiştir.  
HALK GAZZE’DE OKULLARDA BARINIYOR
Bugün itibariyle BM, Gazze'de 187 bin 500'den fazla insanın yerinden edildiğini ve 137 binden fazla insanın Gazze Şeridi'ndeki 80'den fazla UNRWA okulunda barındığını tahmin etmektedir.”

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.