Burdur'da mahalleliden doğalgaz eylemi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.10.2023 - 11:57, Güncelleme: 11.10.2023 - 11:57
 

Burdur'da mahalleliden doğalgaz eylemi

Burdur'da mahalleliden doğalgaz eylemi
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR merkez Menderes Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş evlerine doğalgaz gelmeyeceği iddiasıyla eylem yaptı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Menderes Mahallesi sakinlerimizin yıllardır beklediği yeni genişleyen imar alanlarında doğalgaz alt yapısı beklenti ve taleplerini nihayet gerçekleştirebiliyoruz" dedi. Menderes Mahallesi 1 ve 2'nci küme evlerinde oturan vatandaşlar mahallenin bazı bölgelerinde doğalgaz olduğunu, kendi evlerinin bulunduğu bölgelere alt yapı olmadığı gerekçesiyle doğalgaz verilmeyeceğini iddia ederek basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinleri özellikle yaşlıların soba yakmakta zorlandığını ve doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirtirken, kendilerinin de doğalgaz istediklerini söyledi. Mahalle sakinlerinin yanına gelen Muhtar Kadir Yalçın, "'Doğalgaz tüm mahalleye gelecek' dedik. Bu konuya ilişkin meclis kararı çıktı, siz bilmiyor musunuz? Bu karar neden çıktı? 2024 yılında havalar iyi olduğunda başlıyoruz" dedi. 'BURADA SADECE EKSİĞİMİZ DOĞALGAZ' Ortam zaman zaman gerilirken Muhtar Kadir Yalçın, "Burada alt yapısı yok diye vatandaş basın açıklaması yapmaya kalkıyor. Burada kanalizasyon hattı var. Belediyede 1986'den 1998'e kadar ben de çalıştım, biz yaptık. Tüm hatlar çalışıyor. Karşıda 150'lik su borumuz var. Aydınlık Evler'i besleyen su borumuz var. Yani burada alt yapısı yok diye insanların protesto etmesinin bir anlamı yok. Burada sadece eksiğimiz doğalgaz. Belediye meclis kararı alınmış doğalgaz da yapılacak" diye konuştu. Mahalle sakinleri daha sonra dağıldı. 'VATANDAŞIMIZIN DOĞALGAZI KULLANABİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ' Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Menderes Mahallesi sakinlerimizin uzun yıllardır beklediği yeni genişleyen imar alanlarında doğalgaz alt yapısı beklenti ve taleplerini nihayet gerçekleştirebiliyoruz. Buradan Hızırilyas ve Bağlar Mahallesi'ne doğru ilerleyecek. Bağlar Mahallesi ve Hızırilyas Mahallesi'nde de olağanüstü bir nüfus artışımız oldu. Doğal olarak o alanlarda da yeni imar adaları oluştu ve yeni konutlar yapıldı. Vatandaşımızın beklentisi o alanlarda da hızlı bir şekilde doğalgaz alt yapısının oluşturulmasıydı. Doğalgaz firması ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yıl yatırım planına büyük ölçüde aldırabildiğimiz alanları tamamlayıp, vatandaşımızın doğalgazı kullanabilmesini sağlayacağız. Biz de Burdur Belediyesi olarak alandaki alt yapı ile ilgili eksik varsa bunları tamamlamak ve vatandaşımızın kış şartları oluşmadan sağlıklı yollara kavuşabilmesini sağlamak için takibimizi, değerlendirmemizi yapıyor, çalışmalarımızı da bunun üzerine yaparak vatandaşımızın tüm sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Burdur'da mahalleliden doğalgaz eylemi

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR merkez Menderes Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş evlerine doğalgaz gelmeyeceği iddiasıyla eylem yaptı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Menderes Mahallesi sakinlerimizin yıllardır beklediği yeni genişleyen imar alanlarında doğalgaz alt yapısı beklenti ve taleplerini nihayet gerçekleştirebiliyoruz" dedi.
Menderes Mahallesi 1 ve 2'nci küme evlerinde oturan vatandaşlar mahallenin bazı bölgelerinde doğalgaz olduğunu, kendi evlerinin bulunduğu bölgelere alt yapı olmadığı gerekçesiyle doğalgaz verilmeyeceğini iddia ederek basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinleri özellikle yaşlıların soba yakmakta zorlandığını ve doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirtirken, kendilerinin de doğalgaz istediklerini söyledi. Mahalle sakinlerinin yanına gelen Muhtar Kadir Yalçın, "'Doğalgaz tüm mahalleye gelecek' dedik. Bu konuya ilişkin meclis kararı çıktı, siz bilmiyor musunuz? Bu karar neden çıktı? 2024 yılında havalar iyi olduğunda başlıyoruz" dedi.
'BURADA SADECE EKSİĞİMİZ DOĞALGAZ'
Ortam zaman zaman gerilirken Muhtar Kadir Yalçın, "Burada alt yapısı yok diye vatandaş basın açıklaması yapmaya kalkıyor. Burada kanalizasyon hattı var. Belediyede 1986'den 1998'e kadar ben de çalıştım, biz yaptık. Tüm hatlar çalışıyor. Karşıda 150'lik su borumuz var. Aydınlık Evler'i besleyen su borumuz var. Yani burada alt yapısı yok diye insanların protesto etmesinin bir anlamı yok. Burada sadece eksiğimiz doğalgaz. Belediye meclis kararı alınmış doğalgaz da yapılacak" diye konuştu. Mahalle sakinleri daha sonra dağıldı.
'VATANDAŞIMIZIN DOĞALGAZI KULLANABİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ'
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
"Menderes Mahallesi sakinlerimizin uzun yıllardır beklediği yeni genişleyen imar alanlarında doğalgaz alt yapısı beklenti ve taleplerini nihayet gerçekleştirebiliyoruz. Buradan Hızırilyas ve Bağlar Mahallesi'ne doğru ilerleyecek. Bağlar Mahallesi ve Hızırilyas Mahallesi'nde de olağanüstü bir nüfus artışımız oldu. Doğal olarak o alanlarda da yeni imar adaları oluştu ve yeni konutlar yapıldı. Vatandaşımızın beklentisi o alanlarda da hızlı bir şekilde doğalgaz alt yapısının oluşturulmasıydı. Doğalgaz firması ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yıl yatırım planına büyük ölçüde aldırabildiğimiz alanları tamamlayıp, vatandaşımızın doğalgazı kullanabilmesini sağlayacağız. Biz de Burdur Belediyesi olarak alandaki alt yapı ile ilgili eksik varsa bunları tamamlamak ve vatandaşımızın kış şartları oluşmadan sağlıklı yollara kavuşabilmesini sağlamak için takibimizi, değerlendirmemizi yapıyor, çalışmalarımızı da bunun üzerine yaparak vatandaşımızın tüm sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.