Isparta elmasında 1 milyon 250 bin ton rekolte beklentisi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.10.2023 - 10:45, Güncelleme: 18.10.2023 - 10:45
 

Isparta elmasında 1 milyon 250 bin ton rekolte beklentisi

Isparta elmasında 1 milyon 250 bin ton rekolte beklentisi
  Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- TÜRKİYE'nin elma üretim merkezlerinden Isparta'da hasat başladı. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, sezonun bu yıl yağışlardan dolayı 15-20 gün geç başladığına dikkati çekerek, bu yıl rekolte beklentisinin 1 milyon 250 bin ton civarında olacağını söyledi.  Türkiye'de üretilen 4 elmadan 1'inin yetiştirildiği Isparta'da her yıl eylül ayında başlayan ve yaklaşık 2 ay devam eden hasat sezonu bu yıl olumsuz hava koşullarından dolayı ekim ayının ilk haftalarına doğru başladı. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, tüm kentte hummalı hasat sezonuna giriş yapıldığını söyledi. Isparta'nın Türkiye'nin meyve bahçesi olduğunu belirten Başkan Selçuk, "Isparta'mızda elma hasadımız devam ediyor. Şu an Isparta'mızın her tarafında, tüm ilçelerimizde elmalarımız tüm hızıyla toplanıyor. Kazasız belasız bereketli bir sezon diliyorum. Bu yıl 1 milyon 250 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Elma çok hassas bir üründür. İlk önce dikilir, yetiştirilir, 2- 3 yıl sonra meyve alınmaya başlanır. Meyve alınmaya başlandıktan sonra da elmalarımız budanır, ilaçlanır, gübrelenir, toplanır, soğuk hava depolarında muhafaza edilir ve sofralarımıza gelir. Ben üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye teşekkür ediyorum" dedi.   'YAĞIŞLARDAN DOLAYI SEZON GEÇ BAŞLADI' Elma hasat sezonu boyunca bahçe sahipleri ve günlük yevmiye üzerine çalışan işçilerle sık sık buluştuğunu belirten Başkan Selçuk, "Burada çalışan kardeşlerimize, bahçe sahiplerimize aradaki tüm firmalarımıza pazarcılarımıza kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız bereketli bir sezon diliyorum. Biz üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. Sofralarımızı kesinlikle boş bırakmayacağız. Isparta'da sezonumuz bu yıl yağışlardan dolayı 15-20 gün geç başladı. Bu yıl eylül ayının 15'inde, 20'sinde başladı. Yaklaşık 2 ay sezonumuz devam ediyor. Şu anda da sezondayız" diye konuştu. AVRUPA ÜLKELERİ İLE BAE'YE İHRACAT  Isparta il genelinde yetiştirilen elma çeşitlerinden bahseden Başkan Selçuk, şöyle dedi: "'Golden', 'Starking', 'Granny Smith', 'Gala' genelde bu elmalarımız üretiliyor. Ürettiğimiz elmalar Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropol illere, Karadeniz illerine, Avrupa ülkelerine ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor. Ülke ekonomisine, işsizliğin çözümüne katkı sağlıyor. Ayrıca yurt dışına elmayı bahçe sahibinin gönderme imkanı yok. Bunun uluslararası anlaşmaları oluyor. Dışişleri Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız devreye giriyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz devreye giriyor." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Isparta elmasında 1 milyon 250 bin ton rekolte beklentisi

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- TÜRKİYE'nin elma üretim merkezlerinden Isparta'da hasat başladı. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, sezonun bu yıl yağışlardan dolayı 15-20 gün geç başladığına dikkati çekerek, bu yıl rekolte beklentisinin 1 milyon 250 bin ton civarında olacağını söyledi. 
Türkiye'de üretilen 4 elmadan 1'inin yetiştirildiği Isparta'da her yıl eylül ayında başlayan ve yaklaşık 2 ay devam eden hasat sezonu bu yıl olumsuz hava koşullarından dolayı ekim ayının ilk haftalarına doğru başladı. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, tüm kentte hummalı hasat sezonuna giriş yapıldığını söyledi. Isparta'nın Türkiye'nin meyve bahçesi olduğunu belirten Başkan Selçuk, "Isparta'mızda elma hasadımız devam ediyor. Şu an Isparta'mızın her tarafında, tüm ilçelerimizde elmalarımız tüm hızıyla toplanıyor. Kazasız belasız bereketli bir sezon diliyorum. Bu yıl 1 milyon 250 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Elma çok hassas bir üründür. İlk önce dikilir, yetiştirilir, 2- 3 yıl sonra meyve alınmaya başlanır. Meyve alınmaya başlandıktan sonra da elmalarımız budanır, ilaçlanır, gübrelenir, toplanır, soğuk hava depolarında muhafaza edilir ve sofralarımıza gelir. Ben üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye teşekkür ediyorum" dedi.  
'YAĞIŞLARDAN DOLAYI SEZON GEÇ BAŞLADI'
Elma hasat sezonu boyunca bahçe sahipleri ve günlük yevmiye üzerine çalışan işçilerle sık sık buluştuğunu belirten Başkan Selçuk, "Burada çalışan kardeşlerimize, bahçe sahiplerimize aradaki tüm firmalarımıza pazarcılarımıza kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız bereketli bir sezon diliyorum. Biz üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. Sofralarımızı kesinlikle boş bırakmayacağız. Isparta'da sezonumuz bu yıl yağışlardan dolayı 15-20 gün geç başladı. Bu yıl eylül ayının 15'inde, 20'sinde başladı. Yaklaşık 2 ay sezonumuz devam ediyor. Şu anda da sezondayız" diye konuştu.
AVRUPA ÜLKELERİ İLE BAE'YE İHRACAT 
Isparta il genelinde yetiştirilen elma çeşitlerinden bahseden Başkan Selçuk, şöyle dedi:
"'Golden', 'Starking', 'Granny Smith', 'Gala' genelde bu elmalarımız üretiliyor. Ürettiğimiz elmalar Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropol illere, Karadeniz illerine, Avrupa ülkelerine ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor. Ülke ekonomisine, işsizliğin çözümüne katkı sağlıyor. Ayrıca yurt dışına elmayı bahçe sahibinin gönderme imkanı yok. Bunun uluslararası anlaşmaları oluyor. Dışişleri Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız devreye giriyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz devreye giriyor." (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.