Burdur'da Atatürk törenlerle anıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2023 - 11:57, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:57
 

Burdur'da Atatürk törenlerle anıldı

Burdur'da Atatürk törenlerle anıldı
  Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Törende Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Atatürk'ün sesinden 10'uncu yıl nutkunun dinletilmesinin ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi. Törene katılanlar, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Anma programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda tören gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından il genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosunun sahnelendi. Tören sonrası Atatürk resimleri sergisi gezildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Burdur'da Atatürk törenlerle anıldı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Törende Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Atatürk'ün sesinden 10'uncu yıl nutkunun dinletilmesinin ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi. Törene katılanlar, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.
Anma programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda tören gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından il genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosunun sahnelendi. Tören sonrası Atatürk resimleri sergisi gezildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.